"Η απαράδεκτη και προδήλως, όχι ομόφωνη, σημερινή ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος,  αποτελεί μνημειώδες κείμενο πολιτικής προεκλογικής παρέμβασης" σημειώνει σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος.
Ο κ. Καπετάνος αναφέρει επίσης ότι "και αυτό συμβαίνει τη στιγμή που η δήλωση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει πως: «είναι βέβαιο ότι η συζήτηση δεν αφορούσε τους δικαστικούς αντιπροσώπους και λοιπούς συντελεστές, τους οποίους εμπιστευόμαστε απόλυτα για το δύσκολο και πολύ βαρύ έργο που αναλαμβάνουν».
Εφόσον, λοιπόν τόσο στη δήλωση του Γραμματέα της ΝΔ, όσο και στη δήλωση της Συντονιστικής Επιτροπής, παρατηρείται η αυτονόητη ταύτιση απόψεων, ως προς την απόλυτη εμπιστοσύνη προς τους Έλληνες δικηγόρους, γεννούνται τα εξής ερωτήματα:
Προς τι αυτή η εμπρηστική δήλωση της Συντονιστικής, λίγες ημέρες προ των εκλογών;
 Και το συνακόλουθο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί και από την εκπρόσωπο του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου, είναι πότε συνήλθε διά της φυσικής παρουσίας των μελών της η Συντονιστική;
Η σημερινή δήλωση Χαρίτση ότι «η ατζέντα της ΝΔ περιλαμβάνει ακόμη και σχεδιασμούς πρόκλησης πολιτικής ανωμαλίας», γιατί δεν αποδοκιμάστηκε, από την Συντονιστική;
Προφανώς οι δικηγόροι είναι οι εγγυητές της δημοκρατικής νομιμότητας, αλλά ταυτόχρονα και οι θεματοφύλακες της από οιαδήποτε μη νόμιμη ενέργεια, απ όπου κι αν προέρχεται. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος του διορισμού μας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Δυστυχώς, με την βεβιασμένη στάση της, η Συντονιστική Επιτροπή, είτε παρασύρθηκε, είτε φαίνεται ότι αναζητά άλλοθι πολιτικής δικαιολόγησης, της δήλωσης του ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση.
Ευτυχώς το σύνολο των Ελλήνων δικηγόρων, έχουν το κριτήριο της υγιούς σκέψης, δράσης και συμπεριφοράς, πέρα και πάνω από κόμματα και μικροαντιλήψεις"