Τη δημιουργία Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με στόχο την αποσυμφόρηση των περιστατικών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων της Λάρισας (Πανεπιστημιακό και Γενικό) Π. Νάνος.
Ο κ. Νάνος υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που υπάρχουν καταδεικνύουν την ανάγκη λειτουργίας αυτόνομης κλινικής για τη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών.
Για τον σκοπό αυτό από τις αρχές μέχρι και το τέλος του τρέχοντος Ιουνίου θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις με την διάθεση κονδυλίων της τάξεως των 30 χιλ. ευρώ για την δημιουργία της εν λόγω Κλινικής.
Με την Κλινική Επείγουσας Ιατρικής και το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας θα επιτευχθεί όπως τόνισε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού η αποσυμφόρηση του ΤΕΠ. Ηδη η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει προταθεί να συμπεριληφθεί και στο νέο Οργανισμό του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, ενώ προωθούνται παράλληλα και οι διαδικασίες για την πρόσληψη ενός Επιμελητή Β’. «Αλλάζουμε τον τρόπο διαχείρισης των επειγόντων περιστατικών με επί τόπου αξιολόγηση από ομάδα γιατρών και επιτυγχάνουμε εκτός από την συμπίεση του χρόνου αναμονής και την συμπίεση του κόστους», είπε ο κ. Νάνος, ο οποίος πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα εφαρμοστεί σταδιακά και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Τα νούμερα διαχείρισης περιστατικών από το ΤΕΠ στα δύο νοσοκομεία καταδεικνύουν την ανάγκη των αλλαγών. Σε καθημερινή βάση το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διαχειρίζεται μέχρι 400 επείγοντα περιστατικά και σε ετήσια βάση περί τις 75.000 επείγοντα περιστατικά με τα νούμερα αυτά για το Γενικό Νοσοκομείο να διαμορφώνονται σε 300 – 350 σε ημερήσια βάση και σε 45.000 σε ετήσια βάση.

ert.gr