Εκατοντάδες Λαρισαίοι προτίμησαν σήμερα να παραμείνουν στη βάση τους από το να αποδράσουν έστω και για λίγες ημέρες σε κάποια άλλη περιοχή, έχοντας ωστόσο την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τις εκδηλώσεις σήμερα στο κλειστό της Νεάπολης φέτος. Η κοσμοσυρροή ήταν χαρακτηριστική, με δεκάδες επισκέπτες να στριμώχνονται στην είσοδο του κλειστού, προτιμώντας να μείνουν εντός λαρισαϊκών ορίων, ελέω και του καιρού.
Παράλληλα, παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί και χορός συνέθεσαν το όλο σκηνικό, με τους Λαρισαίους να διασκεδάζουν και να χαλαρώνουν όσο περισσότερο μπορούσαν. Παραδοσιακή φασολάδα ετοιμάζονταν από νωρίς το πρωί, την ώρα που και τα υπόλοιπα είδη διατίθενταν στους επισκέπτες σε αφθονία. Εξάλλου η Καθαρά Δευτέρα σημαίνει γλέντι και διασκέδαση με σαρακοστιανά εδέσματα πάντα. Έτσι η παραδοσιακή φασολάδα, οι ελιές, το τουρσί και φυσικά ο χαλβάς τιμήθηκαν δεόντως από τους παρευρισκόμενους.

Από τη 1 τα ξημερώματα εξάλλου οι μαθητές και μαθήτριες της σχολής ΟΑΕΔ-ΕΠΑΣ ξεκίνησαν τις προετοιμασίες, υπολογίζοντας μερίδες για 4 με 5 χιλιάδες άτομα!
Από την άλλη, οι επισκέπτες δεν έδειξαν να το βάζουν κάτω... Οι παρευρισκόμενοι έδειχναν να διασκεδάζουν μέχρι τελικής πτώσης, προτιμώντας να μείνουν στη Λάρισα και να ξεδώσουν για μία ακόμη Καθαρά Δευτέρα.
thessalia.tv (Χρυσόστομος Τρίμμης)