Σπουδαστές και σπουδάστριες σχολών του ΤΕΙ Θεσσαλίας αλλά και κάποιοι μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων της Λάρισας συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της θεσσαλικής πρωτεύουσας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά του σχεδίου νόμου που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για τη συγχώνευση του ΤΕΙ θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο.

Αν είναι να προχωρήσει το νομοσχέδιο θα πρέπει να γίνουν αλλαγές σ αυτό προκειμένου να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των σπουδαστών και να έχει ανάλογη αξία το πτυχίο τους σημείωσαν εκπρόσωποί τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τμήμα ιατρικών εργαστηρίων της ΣΕΥΠ, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι σπουδαστές. Ένα τμήμα με αρκετές προοπτικές, με εξασφάλιση επαγγελματικής αποκατάστασης και με σχετικά υψηλή βάση εισαγωγής το οποίο χάνεται μέσα στον λαβύρινθο του νομοσχεδίου για το Νέο Πανεπιστήμιο, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι σπουδαστές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές και σπουδάστριες που συνεχίζουν να αντιδρούν δεν περίμεναν αποφάσεις των συλλόγων των σχολών τους για να προχωρήσουν στη σημερινή διαμαρτυρία, καθώς θεωρούν ότι οι σύλλογοι δεν έχουν πράξει αυτά που έπρεπε έως τώρα απέναντι στο νομοσχέδιο για το νέο πανεπιστήμιο.

Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)