Την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού μαθητών, ζήτησαν σήμερα εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δ. Παπαποστόλου “λίγες, ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να προχωρήσει στην ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου για μείωση των μαθητών στα τμήματα με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αιθουσών που υπάρχουν (είναι εκατοντάδες σε όλη τη χώρα), καθώς και για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας”.

Ο κ. Παπαποστόλου έκανε λόγο για προσχηματικές δημόσιες δηλώσεις και «διαβεβαιώσεις για μέριμνα μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα όπου αυτό είναι δυνατό, ενώ με εντολές προς τη διοικητική ιεραρχία απαιτεί να μη γίνεται δεκτό κανένα σχετικό αίτημα. Υπενθυμίζουμε αντίθετα πως ήδη έχει αυξήσει τον αριθμό των μαθητών της Α’ τάξης από 22 σε 25)” και αναφέρθηκε επίσης και στον περιορισμό του αριθμού προσλήψεων αναπληρωτών στην παράλληλη στήριξη.

“Δυστυχώς το ξεκίνημα του φετινού σχολικού έτους δεν πραγματοποιείται με τις καλύτερες συνθήκες ιδιαίτερα στις σχολικές μονάδες του Δήμου Λαρισαίων. Με ευθύνη βασικά της κυβέρνησης αλλά και του Δήμου Λαρισαίων χάθηκε πολύτιμος χρόνος και οι εργασίες επισκευής των σχολικών διδακτηρίων που επλήγησαν από το σεισμό του Μαρτίου καθυστέρησαν χαρακτηριστικά”, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων, χαρακτηρίζοντας παράλληλα “αδύνατο να λειτουργήσουν σε πρωινή βάρδια τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου τόσο το 21ο Δημοτικό Σχολείο όσο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Όλα δείχνουν ότι θα γίνει μετεγκατάσταση του 21ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας σε όμορο σχολικό διδακτήριο. Μάλιστα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας δεν ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών λόγω σεισμού. Τέλος θα καθυστερήσει για άγνωστο χρονικό διάστημα η λειτουργία του 55ου Νηπιαγωγείου στο νέο κτήριο στην Πλατεία ΟΣΕ.

Επίσης σε αρκετά διδακτήρια οι μαθητές θα αντικρίζουν ρωγμές σε αίθουσες και κοινόχρηστους χώρους”.

Οι εκπαιδευτικοί υπενθύμισαν ότι αυτό που ζητούν είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για «Ανοιχτά σχολεία, ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

ertnews.gr