Συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας είχε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών.
Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής κυρίες Ελπινίκη Τσάτσαρη και Φωτεινή Στεργιούλα μετέφεραν το αίτημα -υπόμνημα των κατοίκων της Δ.Ε. Ευρυμενών (πρώην Δήμου Ευρυμενών) για την μεταφορά διοικητικά της περιοχής Στομίου-Ομολίου-Παλαιοπύργου -Καρίτσας στον Δήμο Τεμπών, για λόγους συνοχής σε κοινωνικό, παραγωγικό, οικονομικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό επίπεδο, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος των κατοίκων της περιοχής .
Τόνισαν, επίσης, το γεγονός ότι, ενώ η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 2010 πρότεινε την ένταξη του πρώην Δήμου Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών και των πρώην δήμων Μελιβοίας, Αγιάς και Λακέρειας στο Δήμο Αγιάς, λαμβάνοντας υπόψη και την βιωσιμότητα και των δύο των νέων δήμων, η τότε πολιτική ηγεσία παρέβλεψε την μελέτη αυτή και την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών.
Το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να λάβει υπόψη τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών της Δ.Ε. Ευρυμενών, οι οποίοι εκφράσθηκαν σε δημοψήφισμα το 2010 και ενυπόγραφα το 2016, και 67 φορέων τώρα της Δ.Ε. Ευρυμενών και του Δήμου Τεμπών.
Ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος θεωρεί εύλογο το αίτημα των πολιτών της Δ.Ε. Ευρυμενών για την μεταφορά της στον Δήμο Τεμπών, με βάση τα στοιχεία του φακέλου τους που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και δεσμεύτηκε να το υποστηρίξει, όταν εισαχθεί στην Βουλή ζήτημα χωροταξικών αλλαγών σε δήμους.