Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας τιμά με λαμπρότητα την εθνική εορτή και την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, μέσα από μια συμβολική δράση τιμής και μνήμης, προσαρμοσμένη στα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, χωρίς την παρουσία κοινού. 

Μετά από σχετική εισήγηση του Διοικητή του ΓΝΛ Βλαχάκη Γρηγόρη και σε συνέχεια οδηγιών, το ΔΣ του ΓΝΛ αποφάσισε, στο πλαίσιο εορτασμού για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Πασχάλη Μάντη και με  κατάλληλη υποδομή, την  φωταγώγηση του παλαιού κτιρίου του νοσοκομείου. 

Το παλαιό κτίριο του νοσοκομείου αποτελεί  ένα εμβληματικό, σημαντικό μνημείο/κτίριο της περιοχής μας και η φωταγώγησή του με πίνακες εποχής που αναφέρονται στην επανάσταση του ’21 και την σκλαβιά στοχεύει στην προβολή της εμβληματικής επετείου.

Η δράση προετοιμάστηκε κατάλληλα από τεχνικής πλευράς και όλα διεκπεραιώθηκαν κατά τρόπο άρτιο, ευφάνταστο και δημιουργικό.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόριος Βλαχάκης δήλωσε:

«Στόχος μας είναι να στείλουμε για την 25ης Μαρτίου,  ένα μήνυμα ελπίδας και κοινωνικής αλληλεγγύης στους νοσηλευόμενους, τους συγγενείς  και το προσωπικό του νοσοκομείου μας, πως όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι  καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Είναι ένα μήνυμα υψηλού συμβολισμού το οποίο παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την Εθνική μας επέτειο, αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι να επιδείξουμε όλοι πνεύμα συνεργασίας και ατομικής ευθύνης, για να βγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και  χωρίς απώλειες από την σύγχρονη υγειονομική κρίση. Η 25η  Μαρτίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες.

Τιμούμε τους προγόνους μας που «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» ενώθηκαν, έδωσαν τον αγώνα τον καλό και κέρδισαν. Ας ακολουθήσουμε το όραμά τους».