Στην τελική ευθεία μπαίνει το φιλόδοξο σχέδιο αξιοποίησης της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής και ανάδειξής της σε οδηγό στο χώρο της εκπαίδευσης του πρωτογενή τομέα, καθώς αμέσως μετά το Πάσχα, θα ψηφιστεί από τη βουλή ο φορέας διαχείρισης για την υλοποίηση του σχεδίου που εκπόνησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό κ. Βασίλη Κόκκαλη την Παρασκευή προπαρασκευαστική σύσκεψη των φορέων που συμμετέχουν στην προσπάθεια, δηλαδή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του δήμου Λαρισαίων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Συγκεκριμένα το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» κ. Θανάσης Μπακαλέξης και η εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κ Έφη Λαζαρίδου.
Σημειώνεται πως η συμμετοχή του Ιδρύματος είναι εξαιρετικά σημαντική, στην προσπάθεια που κατέβαλε το τελευταίο διάστημα ο Λαρισαίος υφυπουργός προκειμένου να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι χρηματοδότησης για την άμεση συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων της σχολής.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κόκκαλης σημείωσε μετά το πέρας της σύσκεψης: «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα σε ένα άριστο και συνεργατικό κλίμα, να συζητήσουμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε κορυφαίο επίπεδο – κι αυτό δείχνει τη μείζονα σημασία που δίνουν άπαντες στο εγχείρημα – τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την ψήφιση στη βουλή του ειδικού φορέα διαχείρισης, ο οποίος θα αναλάβει την «αναγέννηση» της Αβερωφείου Σχολής.
Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις πλευρές, αλλά θα μου επιτρέψετε να σταθώ στη συγκινητική ανταπόκριση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο για μία ακόμη φορά δείχνει αποφασισμένο να σταθεί αρωγός σε μία σπουδαία πρωτοβουλία στο νευραλγικό χώρο της εκπαίδευσης στον πρωτογενή τομέα.
Για το λόγο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την κ. Λαζαρίδου για τη σημερινή της παρουσία. Αμέσως μετά τη σύσταση του φορέα, θα προχωρήσουμε στο business plan, το οποίο και θα δρομολογήσει όλο το φυσικό αντικείμενο αλλά και τις θεσμικές παρεμβάσεις που θα χρειαστούν.
Είμαστε πλέον ένα βήμα πριν το στόχο που δεν είναι άλλος από το να αποκτήσει τη χαμένη της αίγλη η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή και να καταστεί ναυαρχίδα στο χώρο της εκπαίδευσης του πρωτογενούς τομέα».