Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα φέτος, δρα πολλαπλασιαστικά! Πώς; Εκπαιδεύοντας κι άλλους να φτιάχνουν κούκλες και να διοργανώνουν τις δικές τους κουκλο- παραστάσεις!
Συγκεκριμένα, συνεργάστηκε με τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου Νεάπολης, κατασκευάζοντας τις κούκλες για τις ανάγκες της παράστασης που εμψύχωσαν οι μαθητές στη σχολική τους γιορτή για την 25η Μαρτίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου Νεάπολης.
Παράλληλα, σε συνεργασία με τα ΚΔΑΠ Δ. Λαρισαίων και στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη Που Μαθαίνει», επιμορφώθηκαν όλοι οι εκπαιδευτές των Κέντρων, μαθαίνοντας πώς να κατασκευάζουν αυτοσχέδιες μαριονέτες!
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου τον περασμένο Μάρτιο και θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε όλα τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
Οι εκπαιδευτές με τη σειρά τους, θα κατασκευάσουν με τα παιδιά της κάθε δομής, όχι μία, όχι δύο, αλλά... 120 μαριονέτες!
Στο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου (Μάιος 2018) θα απολαύσουμε μια απίθανη μουσική κουκλοπαράσταση, ένα καταπληκτικό θέαμα με τραγούδια εμπνευσμένα από την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και τις 120 μαριονέτες να χορεύουν και να τραγουδούν στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παππά!
Γιατί η Λάρισα αγαπάει το Κουκλοθέατρο!