«Σε μία εποχή που η ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας για την αντιστροφή του υφεσιακού κλίματος φαντάζει μονόδρομος, υπάρχουν δίπλα μας παραδείγματα που μας κάνουν πιο αισιόδοξους για το τέλος της κρίσης.
Το πλέον χαρακτηριστικό, στην περιοχή μας, αποτελεί η καλλιέργεια του ακτινιδίου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ναυαρχίδα για την τοπική οικονομία του δήμου Τεμπών».
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του, στη 13η Γιορτή ακτινιδίου Πυργετού - Αιγάνης, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε με θετικά σχόλια τόσο στους παραγωγούς όσο και στην αυτοδιοίκηση,  για τα αποτελέσματα που έχουν επιτύχει στην ποιότητα, αλλά και στην εξαγωγιμότητα του προϊόντος, λέγοντας:
«Άνθρωποι με μεράκι, διάθεση για δουλειά και προπαντός δίψα για γνώση, ξεκίνησαν να επενδύουν σε μία άγνωστη για τους περισσότερους, καλλιέργεια.
Με την εξαγωγιμότητα να απογειώνεται λόγω της εξαιρετικής ποιότητας του προϊόντος, το ακτινίδιο κατάφερε να κερδίσει τις αγορές και παράλληλα την εμπιστοσύνη των αγροτών, που κάθε χρόνο, στρέφονται ολοένα και περισσότερο σ’ αυτό.
Αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια η αυτοδιοίκηση, τόσο ο δήμος, όσο και η Περιφέρεια, που φροντίζουν με τα οικονομικά μέσα που διαθέτουν για τις υποδομές, με αποκορύφωμα το νέο αρδευτικό δίκτυο που έσωσε περίπου 500 στρέμματα από βέβαιη καταστροφή λόγω του φαινομένου της υφαλμύρωσης».
Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνέχεια, επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση για την πολιτική της απέναντι στον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας:
«Την ώρα, όμως, που κάποιοι υπερβαίνουν εαυτόν και δίνουν σκληρό αγώνα για να στηρίξουν τις προσπάθειες των παραγωγών ακτινιδίου, το κράτος όχι μόνον δε συνδράμει σ’ αυτή την αναπτυξιακή διαδρομή, αλλά αντιθέτως επιχειρεί να “αρπάξει” ότι μπορεί από εκείνους που μάχονται για παραγωγή εθνικού πλούτου.
Με τη βαρύτατη φορολόγηση του εισοδήματος, την υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την απουσία κάθε ουσιαστικού κινήτρου για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και βέβαια την απουσία από κάθε έλεγχο στην αγορά των αγροεφοδίων τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο βαρίδι για κάθε παραγωγό, στο σημερινό, εξόχως ανταγωνιστικό, επιχειρηματικό περιβάλλον».
Τέλος, ο κ. Κέλλας, δίνοντας το στίγμα της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα, σημείωσε:
«Η Νέα Δημοκρατία ήταν η μόνη κυβέρνηση που προχώρησε σε μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών μέσα στην κρίση, για να έρθει εν συνεχεία η λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να λεηλατήσει κάθε παραγωγικό κομμάτι της χώρας.
Οι δεσμεύσεις του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για μειώσεις σε μία σειρά φορολογικών και όχι μόνον συντελεστών, αποτελούν την αυτονόητη επανάσταση της κοινής λογικής που χρειάζεται άμεσα η χώρα, ώστε να επέλθει η επανεκκίνηση της εθνικής μας οικονομίας.
Μία επανεκκίνηση που ως αφετηρία  θα έχει ανθρώπους του μόχθου, του πρωτογενούς τομέα, σύγχρονους παραγωγούς που κερδίζουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών εντός και εκτός της χώρας μας.
Και τέτοιοι άνθρωποι είστε όλοι εσείς, οι παραγωγοί ακτινιδίων στο δήμο Τεμπών».