Επισκέψεις μαθητών δημοτικών σχολείων της Λάρισας, άρχισε να δέχεται ο βοτανικός κήπος του Δήμου Λαρισαίων, που βρίσκεται στο πάρκο Αλκαζάρ. Ετσι, το πρωί της Πέμπτης, στο χώρο του βοτανικού κήπου, βρέθηκαν μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου.
Οι μαθητές του σχολείου, είχαν μια ευχάριστη έκπληξη, αφού κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, στο Βοτανικό Κήπο βρέθηκε και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πρασίνου  κ. Γ. Ζαούτσο και τον υπεύθυνο λειτουργίας του χώρου, περιβαλλοντολόγο της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου κ. Χρ. Μανούσι, ενώ οι μαθητές συνοδεύονταν από τη διευθύντρια κ. Ελ. Δημητριου και εκπαιδευτικούς του σχολείου.
Ο κ. Καλογιάννης, καλωσόρισε τους μικρούς μαθητές στο χώρο και συνομίλησε μαζί τους για την ανάγκη σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος.
Σημειώνεται ότι ο βοτανικός κήπος, ανανεώθηκε με τις παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων και πλέον αποτελεί ένα ξεχωριστό και ευχάριστο χώρο για εκπαιδευτικές δράσεις, σχετικές με τα περιβάλλον.

Ειδικότερα, στον βοτανικό κήπο., που εκτείνεται σε έκταση 3 στρεμμάτων, στο πάρκο του Αλκαζάρ.  
Εντός του κήπου υπάρχουν 6 θεματικές ενότητες με
•    φυτά εδαφοκάλυψης,
•    ροδώνας
•    κωνοφόρα
•    ανθόφυτα
•    αρωματικά φυτά και βότανα
•    χλοοτάπητας
Στην ουσία, στο χώρο του βοτανικού κήπου υπάρχει σε μικρογραφία, όλα τα είδη των φυτών που υπάρχουν σε δρόμους, πλατεία και πάρκα της Λάρισας.
Ηδη το ενδιαφέρον των σχολείων είναι ιδιαίτερα μεγάλο για επισκέψεις στον Βοτανικό Κήπο.