Την «Εθνική Ημέρα Μνήμης» των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, τιμά και σήμερα η Λάρισα, με εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ισραηλιτική Κοινότητα.
Το πρωί πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις από μαθητές σχολείων της Λάρισας, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα με θέμα «Φωτεινές σελίδες ανθρωπισμού και αλληλεγγύης: Άνθρωποι που βοήθησαν και έσωσαν παιδιά κατά το Ολοκαύτωμα».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν: 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αθηνά Βασβατέκη, 7ο ΓΕΛ Λάρισας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Βασιλική Βαΐτση, ΓΕΛ Γιάννουλης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ιωάννα Λιάπη, 12ο ΓΕΛ Λάρισας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Γεωργία Παπαβασιλείου, 5ο Γυμνάσιο Λάρισας με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Ζωή Δεληζώνα, κ. Μαρία Γούλα και κ. Βικτωρία Κανάκη, 10ο Γυμνάσιο Λάρισας με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου και κ. Θεοφανία Φλώρου, Δημοτικό και Γυμνάσιο Σχολής Καραβάνα με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Ελένη Παπακωστούλη και κ. Ελευθερία Γκοτζαμάνη. Την εκδήλωση συντονίζει η κ. Χριστίνα Ηλιάδη, προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων Διεύθυνσης Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

tinealarissa.gr