Μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων από τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου Λαρισαίων, όπως τόνισε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Καλογιάννης διευκρίνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων έχει μαζευτεί και υπεραμύνθηκε παράλληλα των χειρισμών που έκανε κατά τη διάρκεια των πολυήμερων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας. Ο δήμαρχος τόνισε επίσης ότι με τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση λύνεται ένα πρόβλημα που ταλάνιζε για χρόνια και τους συμβασιούχους, αλλά και τους ΟΤΑ και χαρακτήρισε υπερβολή την συνέχιση των κινητοποιήσεων μετά την ψήφιση της ρύθμισης. Τέλος κατηγόρησε και τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης για τη θέση που πήραν μέσω της κοινής τους ανακοίνωσης, υποστηρίζοντας ότι την ημέρα που εκδόθηκε η ανακοίνωση είχε βγει σχεδόν το σύνολο του στόλου των απορριμματοφόρων του δήμου στους δρόμους.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, υπεραμύνθηκε των χειρισμών που έκανε η αντιπολίτευση στο συγκεκριμένο ζήτημα που εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ξεκαθάρισε ότι οι θέσεις που εκφράστηκαν ήταν πολιτικές και όχι κομματικές. Επίσης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή γιατί δεν άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα προβλήματα που ανέκυψαν με τους συμβασιούχους.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους στη νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα για τη διαμόρφωση του νέου οργανογράμματος στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου.

ert.gr