Ο Βουλευτής Γιώργος Δημαράς (ΣΥΡΙΖΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ) πραγματοποίησε τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία. Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου μετέβη στη Λάρισα, όπου σε ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα συναντήθηκε τόσο με τοπικές αρχές, όσο και με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας, της βιολογικής γεωργίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Την Παρασκευή 5 /2 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, ο οποίος ανέπτυξε πρωτοβουλίες του Δήμου για την Κοινωνική Πολιτική με στόχο την προστασία των πληγέντων από την κρίση, αλλά και την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής συναντήθηκε με εκπροσώπους δύο τοπικών ΚΟΙΝΣΕΠ και του συλλόγου ανέργων χειροτεχνών ‘Ηλιαχτίδα’, οι οποίοι του ανέπτυξαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από ένα μη ευνοϊκό και ασαφές νομικό καθεστώς, αλλά και την απουσία υποστήριξης από υπηρεσίες και εφορίες, οι οποίες στερούνται ενημέρωσης γύρω από τις ιδιαιτερότητες τέτοιων επιχειρήσεων. Εκπρόσωποι βιοκαλλιεργητών συζήτησαν με τον Βουλευτή προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προώθηση των προϊόντων τους και στις αδειοδοτήσεις των αγορών.
Στη συνάντησή του με τον Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου, ο Γιώργος Δημαράς ενημερώθηκε για την πορεία της εξέλιξης της αποκατάστασης της περιοχής της λίμνης Κάρλα.
Το απόγευμα της Παρασκευής στις 7.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας ο Βουλευτής Γ. Δημαράς ανέπτυξε το θέμα «βιώσιμη οικονομία για έναν βιώσιμο πλανήτη» στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργάνωσε η αυτοδιοικητική κίνηση «Πράσινη Πόλη» με προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο πλανήτης στα όριά του» από τον Δρ Χρυσόστομο Φουντούλη, επιμελητή του φιλμ και μεταφραστή του ομότιτλου βιβλίου.
Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Κατά τη συνάντηση τους έγινε εκτενής αναφορά στα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση δίνοντας έμφαση στο ζήτημα της πραγματικής αποκέντρωσης, η οποία παραμένει προβληματική σε σχέση με τις αρμοδιότητες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, αλλά και σε μείζονα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα. Οι δύο πλευρές εστίασαν, επίσης, σε παθογένειες που υπάρχουν στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εκτέλεση έργων και την ταχεία υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων, ενώ προτάθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισής τους.