Ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου η δράση επιχρωματισμού παλαιών ασπρόμαυρων φωτογραφιών από την Εταιρεία Φίλων Μεσογειακού Κινηματογράφου & Τεχνών.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της συγκεκριμένης δραστηριότητας, οι Φίλοι του Μεσογειακού Κινηματογράφου παρείχαν τη δυνατότητα σε ιδιώτες και σε φορείς να αποκτήσουν μια έγχρωμη εκδοχή του παλιού τους, ασπρόμαυρου, αρχειακού φωτογραφικού τους υλικού, χωρίς κάποια οικονομική ή άλλου είδους επιβάρυνση.

Η δραστηριότητα έλαβε χρόνο από τα μέσα Ιανουαρίου έως και τα τέλη Μαρτίου, ενώ στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν αρκετές δεκάδες πολιτών τόσο από την πόλη της Λάρισας, όσο και από άλλες περιοχές.

Συνολικά επιχρωματίστηκαν περισσότερες από εκατό φωτογραφίες, που απαθανατίζουν κυρίως οικογενειακές στιγμές, πρόσωπα, γεγονότα, αλλά και χωρικές πτυχές της Λάρισας του παρελθόντος.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα είτε να αποστείλουν ηλεκτρονικά, είτε να παραδώσουν οι ίδιοι το υλικό τους.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Διαχείρισης της Εταιρείας Φίλων Μεσογειακού Κινηματογράφου και Τεχνών, ως μέρος των πολυθεματικών δράσεων του άξονα για την αναβίωση του Μεσογειακού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, αλλά και της πολιτιστικής ευαισθησίας της Εταιρείας προς την κοινότητα σε θέματα που άπτονται της Τέχνης, του κινηματογράφου και της αποτύπωσης της εικόνας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Νάντια Τσιγάρα, καταγράφεται σημαντικό ενδιαφέρον από την πλευρά των δημοτών–κατόχων του παλαιού αρχειακού φωτογραφικού υλικού για περεταίρω αξιοποίηση και ανάδειξη αυτού, μέσω κάποιας έκθεσης ή ακόμη και δημιουργίας ενός καταλόγου τεκμηρίωσης. Παράλληλα σε όλα τα στάδια της διαδικασίας της υλοποίησης της δράσης τηρήθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, καθώς και οι κείμενες οδηγίες και κανονισμοί για τον περιορισμό της πανδημίας.