Νύχτα αγωνίας θα είναι η αποψινή για επτά υποψήφιους βουλευτές στη Λάρισα καθώς περιμένουν τα αποτελέσματα και την τελική κατανομή των εδρών έτσι ώστε να μάθουν εάν θα έχουν θέση στη νέα Βουλή.

Ντέρμπι για δύο στη Νέα Δημοκρατία

Στη Νέα Δημοκρατία όλα θα εξαρτηθούν από το πόσες έδρες θα κερδίσει τελικά το κόμμα. Με την ενσωμάτωση ακόμα στο 32,41 (175 / 540 ΕΤ) η γαλάζια παράταξη εκλέγει τέσσερις βουλευτές, αλλά μέχρι το τέλος οι έδρες μπορεί να έχουν γίνει τρεις ή ακόμα και πέντε. Μόνο οι Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας έχουν βέβαιη την επανεκλογή τους και στα τρία σενάρια καθώς ξεπερνούν όλους τους υπόλοιπους σε σταυρούς καταλαμβάνοντας τις δύο πρώτες θέσεις.

Από την άλλη, σε ντέρμπι εξελίσσεται η τρίτη θέση στην οποία εναλλάσσονται συνεχώς η δικηγόρος Στέλλα Μπίζιου και ο πρώην δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης, η διαφορά των οποίων παραμένει μικρή μεταξύ τους. Αμφότεροι θέλουν την τρίτη θέση έτσι ώστε να έχουν σίγουρη την εκλογή και να μην χρειάζεται να περιμένουν μέχρι να "σιγουρέψει" την τέταρτη έδρα η ΝΔ.

Στην πέμπτη θέση του γαλάζιου ψηφοδελτίου φιγουράρει (με διαφορά από τον 6ο) ο Γιώργος Κατσιαντώνης, ο οποίος ελπίζει πως το κόμμα του θα κερδίσει εν τέλει πέντε έδρες ώστε ο ίδιος να επιστρέψει στη Βουλή.

Η επιλογή Τσίπρα καθορίζει τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ

Σίγουρο είναι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει δύο βουλευτές στη Λάρισα. Ωστόσο, το ποιοι θα είναι αυτοί εξαρτάται από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, διότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός κατεβαίνει στη Λάρισα και στην Αχαΐα και δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμα ποια από τις δύο περιφέρειες θα επιλέξει για την εκλογή του. 

Εάν επιλέξει τη Λάρισα, τότε εκλέγεται μόνο ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος είναι μακράν πρώτος σε σταυρούς μεταξύ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει την Αχαΐα, όμως, τότε εκτός από τον πρώην υπουργό θα εκλεγεί ξανά και η Άννα Βαγενά.

Σε... αναμμένα κάρβουνα το ΚΙΝΑΛ

Η πιθανή "καραμπόλα" στις έδρες της ΝΔ στη Λάρισα θα καθορίσει και την τύχη του Κινήματος Αλλαγής, αφού στην περίπτωση που οι γαλάζιοι βουλευτές είναι πέντε, το κόμμα της Φώφης Γεννηματά χάνει την έδρα που κερδίζει μέχρι στιγμής. Στην εσωκομματική κούρσα εκλογής έχει σταθερό προβάδισμα η Ευαγγελία Λιακούλη, με τον Κώστα Μπαργιώτα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. 

Σίγουρο το ΚΚΕ, ελπίζει η Ελληνική Λύση

Σε όλα τα παραπάνω σενάρια δεν επηρεάζεται το ΚΚΕ, που κρατά σίγουρα μία έδρα στα χέρια του με τον Γιώργο Λαμπρούλη να επανεκλέγεται.

Τέλος, στο λιγότερο πιθανό σενάριο η Νέα Δημοκρατία να λάβει τελικά μόνο τρεις έδρες, ευνοημένη θα είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με τον ίδιο να είναι υποψήφιος στη Λάρισα και τον Λάμπρο Σαρούλια να ακολουθεί.

Γιώργος Τόλης

Παρακολουθήστε εδώ σε πραγματικό χρόνο τη ροή των αποτελεσμάτων από το ΥΠΕΣ.