Παράσταση διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποίησαν οι τραυματιοφορείς με αφορμή τη δεύτερη στάση εργασίας στα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως σημειώνουν στο σχετικό δελτίο Τύπου:

"1ον - Ζητάμε εξηγήσεις για τις λίστες που στάλθηκαν στο Υπουργείο, τις οποίες θεωρούμε παράνομες για τον λόγο ότι δεν εφαρμόστηκε κατά γράμμα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από την στιγμή που είχε εκτός ολόκληρα τμήματα που είχαν τον χαρακτήρα λοιμωδών Covid 19 στον 4ο Όροφο και εκτός αυτού από την στιγμή που δόθηκαν χρήματα σε συναδέλφους μεταφορείς ασθενών στην ΜΕΘ (δεν τους αναγράφει πουθενά η ΠΝΠ, εκτός και έχουν στα χέρια τους κάποια διορθωτική αλλαγή της ΠΝΠ την οποία αναζητάμε κι εμείς).

Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι οι Ακτινολόγοι που ήταν στα Covid 19 δεν πήραν εν αντιθέσει με τους Φυσιοθεραπευτές (που καλώς για μας τα πήραν).

Εδώ διακρίνουμε τεράστιες ανισότητες και αδικίες. Για να μην μιλήσουμε για τα ΤΕΠ και τις Παθολογικές που πέρασαν από κει το 70% έως και 100% νοσούντες και ύποπτα.

Ζητάμε άμεσα ενημέρωση και αν δεν μπορούν να δώσουν τα ονόματα επικαλούμενοι τα προσωπικά δεδομένα τουλάχιστον τα τμήματα και τις ειδικότητες είναι απαίτηση. Για την απόλυτη διαφάνεια. Εξάλλου αυτή είναι και η αρχή του Ιδρύματος Νιάρχου.

Εδώ να επισημάνουμε ότι το Ίδρυμα καλά έπραξε, αλλά δεν γνώριζε τις ιδιαιτερότητες του κάθε νοσοκομείου ως προς την λειτουργία αυτών που έιναι διαφορετική, άρα χρειαζόταν μεγαλύτερη αναζήτηση και δικαιοσύνη για να μην αδικηθεί έστω και ο τελευταίος και φυσικά χαιρόμαστε από την ψυχή μας για τους συναδέλφους που έλαβαν την δωρεά γιατί ειδικά στις μονάδες και στα Λοιμωδών δόθηκε μάχη, αλλά ξεχάσαμε ότι μέσα εκεί δώσαν και άλλοι την ίδια μάχη με διαφορετικό αλλά ίσο τρόπο.

2ον - Διερχόμαστε 2η χρονιά χωρίς να λάβουμε την απαιτούμενη καλοκαιρινή άδεια. Έχουμε κυριολεκτικά καταρρεύσει. ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ 5 ΚΑΙ 7 ΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΡΟΝΙΑ;

Το ίδιο ενημερωνόμαστε και για το υπόλοιπο προσωπικό. Όλοι έχουν χρωστούμενες άδειες και ρεπό από το 2019. Αυτό τα λέει όλα. Η λύση υπήρχε στα χέρια τους αν προσελάμβαναν το προσωπικό που υπολείπεται και μας είχαν υποσχεθεί ότι θα έρθει. Έτσι θα μπορούσε να υπάρχει μια ισορροπία στα τμήματα...Οι χιλιάδες προσλήψεις που πήγαν; Βαρεθήκαμε να μας δουλεύουν και οι προηγούμενοι που έφυγαν και αυτοί που ήρθαν.

Στηρίζουμε με σθένος και θα συνεχίσουμε καθημερινά τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε εμείς και οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων του Νοσοκομείου. Με την υποστήριξη της ΠΑΝΕΤΡΑ και της ΠΟΕΔΗΝ αλλά και με νομικές διαδικασίες θα το πάμε μέχρι τέλους."