Tο Κόκκινο Νερό Λάρισας είναι ένα παραλιακό χωριό χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο και περιτριγυρισμένο από πλατάνια. Βρίσκεται 50 χλμ. από τη Λάρισα.
Στον οικισμό αυτό συναντά κανείς αρκετά γεφύρια λόγω των ποταμίων που το διασχίζουν, χώρους αναψυχής κάτω από πολλά πελώρια πλατάνια και πηγές νερού. Μπροστά στην παραλία δεσπόζουν ψαροταβέρνες με φρέσκα ψάρια, beach bar καθώς και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κόκκινο Νερό αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες, ιδιαίτερα από Πολωνία και Τσεχία όπου έχει γίνει σημείο κατατεθέν για τις διακοπές τους.
Η παραλία Κόκκινο Νερό αποτελείται από δύο επιμέρους ακτές. Στη βόρεια πλευρά υπάρχει παραλία με βότσαλα μήκους σχεδόν μισού χιλιομέτρου και στην αντίθετη πλευρά μια παραλία με αμμουδιά μήκους 1 χλμ. Όμως και τα συμπλέγματα βράχων με τις βραχοσπηλιές δημιουργούν ένα ξεχωριστό τοπίο. Λίγο πιο πάνω από το Κόκκινο Νερό βρίσκεται το περίφημο Φαράγγι Καλυψούς με τους τρεις καταρράκτες και το δάσος με τις πανύψηλες οξιές, όπου διοργανώνονται πολλές δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού.
Το όνομα του χωριού οφείλεται στην Ιαματική πηγή με κόκκινο νερό που αναβλύζει στην περιοχή. Το ανθρακούχο νερό οφείλει το χρώμα του στα μεταλλικά άλατα και θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Το Κόκκινο Νερό είναι από τους παλαιότερους οικισμούς της περιοχής σύμφωνα με ευρήματα από ανασκαφές της αρχαιολογικής υπηρεσίας και αποτελεί πραγματικά ένα ξεχωριστό συνδυασμό βουνού και θάλασσας.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με απόφαση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ενέταξε στο στο ΕΣΠΑ την ανάδειξη των Ιαματικών Πηγών που υπάρχουν στην περιοχή, προχωρώντας σε κατασκευή έργων προϋπολογισμού 307.000 ευρώ, προκειμένου να αναδειχτεί η περιοχή και να ενισχυθεί ο εναλλακτικός τουρισμός.
Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Παιδής « Το έργο ανάδειξης των Ιαματικών πηγών στο Κόκκινο Νερό έχει συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής καθώς οι τουρίστες που βρίσκονται στην περιοχή συνδυάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με τα οφέλη των Ιαματικών πηγών . Οι συγκεκριμένες πήγες έχουν γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες και ιδιαίτερα για νέους από τις χώρες της Πολωνίας και της Τσεχίας» δήλωσε ο κ. Θανάσης Παιδής .
zougla.gr