Με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Επιστημών Πάνο Σάπκα συναντήθηκε ο παγκοσμίου φήμης Αμερικανός συνθέτης κλασικής μουσικής Lowell Liebermann, τις μέρες που βρέθηκε στη Λάρισα, συνοδευόμενος από τον William Hobbs καταξιωμένο μουσικό και καθηγητή στο περίφημο Julliard School, τον επιχειρηματία στο χώρο του τουρισμού Βάσο Παπαγαπητό και τη σύμβουλο επικοινωνίας Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά.
Ο κ. Σάπκας τους ενημέρωσε για το πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης, το αξιόλογο καλλιτεχνικό δυναμικό της, ενώ ξεναγήθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σδρόλια.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, παρουσιάστηκε στον κ. Σάπκα, η πρότασή τους για τη διοργάνωση φεστιβάλ κλασικής μουσικής, σε αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλίας, συμπεριλαμβανομένου του Αρχαίου Θέατρου Λάρισας, που θα πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι και στο οποίο θα συμμετέχουν καταξιωμένοι μουσικοί.
Ο κ. Σάπκας αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, τις χορωδίες και στις διακρίσεις τους, τη Συμφωνική Ορχήστρα και τα ανεβάσματα παραστάσεων όπερας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν οι υποδομές καθώς και η εμπειρία για να στηριχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα που θα δώσει τεράστια ώθηση στον πολιτισμό, αλλά και την τουριστική προβολή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Εξάλλου, τους παραχώρησε αρχείο από την εμφάνιση του Λυκείου Ελληνίδων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου του Διαζώματος, με χορικά από αρχαίες τραγωδίες του Θεσσαλικού θεάτρου σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.
Οι επισκέπτες δήλωσαν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από όσα άκουσαν και είδαν, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού. «Από μια συνεργασία μεταξύ Αμερικάνων και Ελλήνων μουσικών σίγουρα θα προκύψουν πολλά οφέλη» είπαν, με τον κ. Σάπκα να σημειώνει πως ο στόχος μιας τέτοιας διοργάνωσης πρέπει είναι η προσέλκυση ενός διαφορετικού τουρισμού που θα συνδυάζει τη δημιουργία με την ανάπτυξη, τον πολιτισμό με την πραγματική ζωή.