Τρεις νέες σημαντικές διακρίσεις ήρθαν να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες επιτυχίες του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ». Πιο συγκεκριμένα:
1. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα PEER REVIEW for EQAVET (2012-2014) επιλέχθηκε ως Καλή Πρακτική για την διαδικτυακή εφαρμογή «Μεθοδολογική Εργαλειοθήκη για τους φορείς χάραξης πολιτικής, τους κοινωνικούς εταίρους κοινωνικής και παρόχους κατάρτισης» από το Ευρωπαϊκό δίκτυο NetWBL που αποτελείται από 29 χώρες και Εθνικές Υπηρεσίες από την ΕΕ
1. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CERF: Πρότυπο Πιστοποίησης για τις Βασικές Ικανότητες του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς (2011-2013) επιλέχθηκε ως Καλή Πρακτική και εκπροσώπησε την χώρα μας ως παράδειγμα αριστείας για την τελευταία φάση υλοποίησης των Προγραμμάτων Λεονάρντο 2013-2017 «Best of Adams: Καινοτόμα Προϊόντα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση».
2. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα DigEm: Ψηφιακή Ενδυνάμωση (2009-2012) συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα “Erasmus+: Building on Experience, Best Practices in ICT for learning”.
Παρακάτω ακολουθούν ενδεικτικά κάποιες παλαιότερες διακρίσεις του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ»
Το πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ Γίνε Παραγωγός (2012-2015) διακρίθηκε για τα αποτελέσματά του και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΣ" τιμήθηκε με το βραβείο «Πράσινη Κοινωνική Επιχείρηση 2014» στο Διαγωνισμό «Βραβεία Αριστείας για την κοινωνική επιχειρηματικότητα» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMMUNITY MEDIA NETWORK: Ένα εργαλείο για την κατάρτιση και την ένταξη των μεταναστών στην Βιομηχανία των ΜΜΕ (2005-2007) παρουσιάστηκε ως Καλή Πρακτική στην τελική εκδήλωση για την διάχυση της ισότητας που πραγματοποιήθηκε στην Λισαβόνα τον Δεκέμβριο του 2008.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα DREAM: Δίκτυο ενάντια στον Ρατσισμό και την ξενοφοβία στα ΜΜΕ (2001-2005), διακρίθηκε ως Καλή Πρακτική στον οδηγό του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την Ελλάδα.