Ασθενοφόρα του ΕΚΑB  εξυπηρετούν σήμερα, με μόλις μία βάρδια, τα περιστατικά στην επαρχία Τυρνάβου ενώ τις επόμενες ημέρες ο σχεδιασμός της 5ης ΥΠΕ προβλέπει να ενισχυθεί το προσωπικό ώστε να υπάρχει 24ωρη εξυπηρέτηση. Παρόμοιος τομέας ΕΚΑΒ λειτουργεί ήδη και στο Μουζάκι Καρδίτσας. Το επόμενο διάστημα σταθμοί ΕΚΑΒ με 24ωρη βάρδια αναμένεται να λειτουργήσουν και στα Φάρσαλα, την Αγιά Λάρισας και στον Παλαμά Καρδίτσας.

Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, τα εγκαίνια θα γίνουν παρουσία του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, τις επόμενες ημέρες, όπως είχε αποκαλύψει το kosmoslarissa.gr

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Νέστορας Αντωνίου τόνισε ότι ο σχεδιασμός ξεκίνησε με αφορμή τροχαίο ατύχημα που συνέβη έξω από τα Φάρσαλα και δεν υπήρχε ασθενοφόρο για τη διακομιδή με αποτέλεσμα να φτάσει ασθενοφόρο από τη Λάρισα με 45 λεπτά καθυστέρηση: «Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο και να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Έτσι, προτείναμε στη διοίκηση του ΕΚΑΒ να λειτουργήσουν σταθμοί ΕΚΑΒ στα Κέντρα Υγείας, όπου υπάρχουν ασθενοφόρα και με μετακινήσεις προσωπικού να διασφαλίσουμε ότι σε κάθε ασθενοφόρο θα υπάρχει ένας οδηγός και ένα ακόμη άτομο πλήρωμα που θα εκπαιδευτεί για τις πρώτες βοήθειες.»