«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη χαρά και μέγιστη τιμή, μετά την εκλογή μου για πρώτη φορά στη Βουλή των Ελλήνων, ως βουλευτής του νομού Λάρισας, να συμμετέχω στην πρώτη επίσημη συνάντηση κοινωνικών εταίρων σε παραγωγικό υπουργείο, δίπλα στους κτηνοτρόφους της χώρας μας.
Η καταγωγή μου, η επαγγελματική μου διαδρομή και η οικογενειακή μου ταυτότητα, μου επιτρέπουν να γνωρίζω σε βάθος τα προβλήματα του κλάδου και τις αγωνίες των κτηνοτρόφων.
Τα αιτήματα που θέτουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι είναι αιτήματα δίκαια».
Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την τοποθέτηση της στη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, η βουλευτής της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.
Η Λαρισαία πολιτικός υποστήριξε πως τα αιτήματα των κτηνοτρόφων συμπεριλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και αποτελούν δέσμευση της κυβέρνησης.
«Άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας από τη Λάρισα σημείωσε εμφατικά πως η κυβέρνηση μας θα είναι αυτή που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του κλάδου, βγάζοντας έτσι τους κτηνοτρόφους της πατρίδας μας από το αδιέξοδο», τόνισε η κα Μπίζιου, ενώ εξειδικεύοντας και ιεραρχώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι σημείωσε:
Κύριος στόχος μας θα πρέπει να είναι η δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας η οποία θα θέτει τέλος στην εκμετάλλευση του Έλληνα κτηνοτρόφου.
Οφείλουμε να εστιάσουμε άμεσα:
Ι) Στις εισαγωγές και στις παράνομες ελληνοποιήσεις πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων
ΙΙ) Στον αυστηρό έλεγχο σε όλα τα επίπεδα μέχρι τον τελικό καταναλωτή των προϊόντων γάλακτος, με έμφαση στο κυρίαρχο ΠΟΠ προϊόν της χώρας, τη φέτα.
ΙΙΙ) Στην παράνομη διακίνηση φέτας και χρήσης της ονομασίας της σε μεγάλο βαθμό από χώρες της ΕΕ και διάθεσης του προϊόντος εντός της ΕΕ. Σήμερα που μιλάμε 20.000 τόνοι παράνομου προϊόντος διακινούνται στην ελληνική αγορά και 80.000 τόνοι, το ελάχιστο, στις αγορές των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ.
ΙV) Προσπάθεια ανατροπής της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ – Καναδά – Ν. Αφρικής
V) Δημιουργία προϋποθέσεων μέσω ενός στρατηγικού σχεδιασμού προβολής και προώθησης της φέτας στις παγκόσμιες αγορές.
«Το ‘κλειδί’ για την επίτευξη όλων των παραπάνω στόχων είναι η τελική έγκριση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα. Η συμμετοχή σε αυτή την Οργάνωση του συνόλου σχεδόν κτηνοτρόφων και παραγωγών φέτας αποτελεί το σημαντικό εκείνο εργαλείο που εγγυάται την ισχυρή ταυτότητα της.
Οφείλουμε λοιπόν τώρα, παρουσία των εκπροσώπων των κτηνοτρόφων της χώρας να λύσουμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες και να δώσουμε το «πράσινο φως» για την έναρξη της λειτουργίας της.
Αυτό το ισχυρό θεσμικό όργανο είναι απαραίτητο να το στηρίξουμε με όλες τις αρμοδιότητες και τους πόρους που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και όχι μόνο.
Για παράδειγμα ένα μεγάλο μέρος από την εισφορά των κτηνοτρόφων και τυροκόμων στον ΕΛΟΓΑΚ επιβάλλεται να το διαχειρίζεται η Διεπαγγελματική Φέτας. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να στηρίξουμε έμπρακτα έναν εκ των πλέον παραγωγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, θέτοντας τις βάσεις για την ισχυροποίηση του κλάδου», κατέληξε η ίδια.