Στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, ενώ ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και των Επισκόπων Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου και Λευκουπόλεως κ. Πολυκάρπου, με την παρουσία και του Κτίτορος και πνευματικού καθοδηγητή της Αδελφότητας, Καθηγουμένου της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους Γέροντος Αλεξίου.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Ναό και τους χώρους του Μοναστηριού δείχνοντας με τον τρόπο αυτό το σεβασμό και την ευλάβειά τους στον μείζονα των Προφητών, αλλά και την αγάπη τους για τις μοναχές του Ακριτοχωρίου και την Γερόντισσα Ιακώβη, που χρόνια τώρα αναπαύουν τις ψυχές των προσκυνητών με το χαμόγελο, την φιλοξενία, την προσευχή και το παράδειγμά τους.