Τα γραφεία του ΟΑΕΔ Λάρισας επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους όπου και  συναντήθηκε με την Περιφερειακή Διευθύντρια κ. Όλγα Τσιούρβα, Διευθυντές και στελέχη του Οργανισμού.
Ο κ . Παπαχαραλάμπους είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα στελέχη του ΟΑΕΔ για την πρόοδο ενσωμάτωσης του μηχανισμού καταγραφής και  πρόβλεψης των θέσεων εργασίας στην περιοχή μας που αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε πιλοτικά στην Περιφέρεια  Θεσσαλίας και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ουσιαστικό όπλο στη μάχη κατά της ανεργίας. Ενημερώθηκε για το σχέδιο εξέλιξης του ΟΑΕΔ από «παθητική» σε «ενεργητική» υπηρεσία που δεν θα καταγράφει απλά ανέργους και θα μοιράζει επιδόματα αλλά θα υποστηρίζει ουσιαστικές παρεμβατικές δράσεις  που απορρέουν από εφαρμογή κοινοτικών πολιτικών.

Επίσης τόνισε ότι για την Περιφερειακή Αρχή η ανεργία αποτελεί το σοβαρότερο κοινωνικό πρόβλημα η πάταξη του οποίου αποτελούσε και αποτελεί  τον πρώτο της στόχο, γεγονός που αποδεικνύεται εξάλλου τόσο με τις στοχευμένες παρεμβάσεις της όσο και την «κοσμογονία» των έργων στην Θεσσαλία   που έδωσε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Διαβεβαίωσε τέλος ότι μάχη κατά της ανεργίας θα συνεχιστεί και στη νέα περίοδο.