Με αφορμή την έναρξη του Προγράμματος του νέου ΤΕΒΑ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24/4/2018 συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους» για τα έτη 2018-2019, συνολικού ποσού 4.500.000 ευρώ.
Οπως σημειώνεται στο σχετικό δετίο Τύπου στη συνάντηση την οποία συντόνισαν ο κ. Δημήτριος Δεληγιάννης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και ο κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι και στελέχη των υπηρεσιών των Δήμων του Νομού Λάρισας, Διευθυντές και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Λαρισαίων, υπηρεσιακά στελέχη της ΔΗΚΕΛ και εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ.
Να σημειωθεί ότι στην Κοινωνική Σύμπραξη της ΠΕ Λάρισας με ονομασία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και leader δήλωσαν συμμετοχή και συμπεριλαμβάνονται ο Δήμος Λαρισαίων(leader) που έχει και την ευθύνη για την οργάνωση και διενέργεια του προγράμματος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι Δήμοι Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τεμπών, η ΔΗΚΕΛ, το ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ και οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας». Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέρχονται σε 5600 οικογένειες σε όλο το Νομό (12.000 συνολικά άτομα) από τις οποίες 3500 οικογένειες στα όρια του Δήμου Λαρισαίων.
Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει την δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων, μία λογική που αναδείχτηκε ακριβώς και με την ένταξη του Δήμου Λαρισαίων ως πρώτης ελληνικής πόλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO των «Πόλεων που Μαθαίνουν» (learning cities).
Το πεδίο εφαρμογής του Προγράμματος εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠ1, το οποίο εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2014. Η περίοδος εφαρμογής του ΕΠ1 διαρκεί από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.
Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:
- Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ.Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ στον Πίνακα Ωφελουμένων.
- Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ).
Tο kosmoslarissa.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.