Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

"Μπορεί να λήγουν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να βγαίνουμε από τις συνθήκες καραντίνας, αλλά είναι τώρα που θα καταστούν εμφανείς οι επιπτώσεις από τις ενέργειες της κυβέρνησης στον τομέα της εργασίας.

Τώρα θα αποκαλυφθεί η πλήρης κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων και η σάρωση της αγοράς εργασίας.

Πέρα από την ραγδαία αύξηση της ανεργίας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, παρατείνει το καθεστώς της αναστολής των συμβάσεων εργασίας, μετατρέπει σε κανονικότητα την εκ περιτροπής εργασία, αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης τον αριθμό των υπαλλήλων που θα επιστρέψουν στη δουλειά τους μετά την καραντίνα, μειώνει δραματικά τον αριθμό των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που δικαιούνται οικονομικής ενίσχυσης από το κράτος.

Την ίδια στιγμή, με πρόσχημα την κρίση του κορωνοϊού, η κυβέρνηση ματαιώνει την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020, παραπέμποντάς τη για την … επόμενη χρονιά!

Ολα αυτά θα γίνουν ευδιάκριτα στον καθένα το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ υπήρξαν και στην περιοχή μας φαινόμενα καταστρατήγησης των ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν στην αρχή της πανδημίας.

Δεν διαψεύστηκαν καταγγελίες εργαζομένων οτι τμήμα των 800 ευρώ που δόθηκαν αρχικά παρακρατήθηκε από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, ή οτι εργαζόμενοι που εντάχτηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας βρέθηκαν να εργάζονται κανονικά με εντολή του ιδιοκτήτη. Μέλη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας βεβαίωσαν άλλωστε ανάλογες πρακτικές.

Η κοινωνία, οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα μείνουν απαθείς μπροστά στο ζοφερό καθεστώς που δημιούργησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρόσχημα την πανδημία. Η απάντηση που θα δώσουν θα είναι άμεση και δυναμική".