Το θεατρικό δρώμενο με τίτλο “Όμως πεινούσα για Ζωή” θα παρουσιάσει ομάδα μελών του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου (στις 13:30) στον πεζόδρομο της οδού Παπαναστασίου στη Λάρισα, μπροστά από το Ξενοδοχείο “Divani Palace Larissa”.
Το θεατρικό δρώμενο θα παρουσιαστεί μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας και της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Νομού Λάρισας, στο πλαίσιο των 8ων Πανελληνίων Σεμιναρίων Διδακτικής της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), τα οποία θα διεξαχθούν στη Λάρισα.
Τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ μέσα από ομαδικές διεργασίες ασχολήθηκαν με εργαλεία των σύγχρονων παραστατικών τεχνών.
Η θεματική της παρατήρησης του εαυτού μέσα από τη σχέση με τους άλλους, της θέσης της οποίας υιοθετεί κανείς απέναντι στις προκλήσεις της σύγχρονης καθημερινότητας και της προσωπικής του ενεργοποίησης για την αλλαγή της στάσης ζωής.
Η διαδικασία αξιοποίησε τις προσωπικές αναζητήσεις και τις σκέψεις των μελών της ομάδας, οι οποίες οδήγησαν σε αυτό το μικρό θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Όμως πεινούσα για Ζωή».
Το δρώμενο αποτελεί αποτέλεσμα της συνέργειας του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. Το συντονισμό του δρώμενου έχουν οι κ.κ. Δέσποινα Μπουνίτση, Καλλιτεχνική Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ζωής και Δρ. Έλενα Μπάρδα, Κοινωνική Επιστήμονας.
Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ έχει βασικό στόχο την πρόληψη και τη θεραπεία του εθισμού στις νόμιμες και παράνομες ουσίες (αλκοόλ και ναρκωτικά), καθώς και στα τυχερά παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.
Οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσα από τις Μονάδες του αφορούν στην κινητοποίηση, στη θεραπεία, στην εκπαίδευση και στην κοινωνική επανένταξη χρηστών και πρώην χρηστών καθώς και στην υποστήριξη των οικογενειών τους.
Η παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ είναι πολύπλευρη, εντατική και αποτελεσματική, με κεντρικό άξονα τη διασφάλιση του δικαιώματος των χρηστών για ουσιαστική απεξάρτηση και αλλαγή τρόπου ζωής, μακριά από οποιαδήποτε εκμετάλλευση οικονομική ή άλλη της ανάγκης των χρηστών και των οικογενειών τους για υποστήριξη και θεραπεία.