Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Βάσω Ζιάκα σε μήνυμά της για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου,  αναφέρει τα εξής:

"28η Οκτωβρίου. Ακόμη μια ημερομηνία σταθμός στην Ιστορία μας. Ημέρα μνήμης και τιμής σε εκείνους τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι, για άλλη μια φορά στην μακραίωνη πορεία της πατρίδας μας, την εδαφική μας ακεραιότητα, τα ιδεώδη και τις αξίες μας.

Ημέρα μνήμης και τιμής στο «ΟΧΙ» που σηματοδότησε την εποποιία του 1940, όταν οι υπολειπόμενοι σε αριθμητική δύναμη Έλληνες, χάρη στην ομόνοια, την ομοψυχία και την γενναιότητά τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση και ανέκοψαν σχέδια ισχυρών κερδίζοντας την αναγνώριση μεγάλων δυνάμεων και κάνοντάς τους να παραδεχτούν πως «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Αυτό το «ΟΧΙ» γιορτάζουμε, λοιπόν, την άρνηση στην παραχώρηση έστω και μιας σπιθαμής των χωμάτων που ποτίστηκαν με το αίμα των ηρώων μας, την άρνηση στην καταστρατήγηση της λογικής και κάθε έννοιας δικαίου, την άρνηση στην κατάφωρη καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Μια άρνηση με θετικό πρόσημο στην Ιστορία μας, καθώς το «ΟΧΙ» στον φασισμό και το ναζισμό αποτελεί κατάφαση στην Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Ανθρωπιά, την Αξιοπρέπεια, αξίες διαχρονικές και πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Χρέος μας η μνήμη και η τιμή και όφελος ο παραδειγματισμός όλων μας.

Χρόνια Πολλά!"