Ένα ενδιαφέρον, βιωματικό σεμινάριο υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. Εκπαιδευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι και Διοικητικοί, που εργάζονται σε Καταστήματα Κράτησης της Κεντρικής Ελλάδας, συναντήθηκαν για να διαμορφώσουν κοινό δίαυλο επικοινωνίας, διαλόγου και αλληλεπίδρασης.
Στο πρώτο μέρος η Νομικός, Εγκληματολόγος και Σύμβουλος του Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Μαρία Αναγνωστάκη αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο που διέπει τις επαγγελματικές δραστηριότητες στα Καταστήματα Κράτησης, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερης σημασίας για την προσέγγιση και ερμηνεία του είναι να αποσαφηνιστούν αρχές και επιδιώξεις των κανονισμών και νόμων που αφορούν στη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης.
Στο δεύτερο μέρος, ο κ. Βασίλειος Κούτρας, Καθηγητής Αγωγής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μέσα από βιωματικές ασκήσεις έδωσε τη δυνατότητα στους/στις συμμετέχοντες/ουσες να μιλήσουν για τον ρόλο τους, τις σχέσεις με τους/τις συναδέλφους τους και να επικοινωνήσουν και να κατανοήσουν τις στάσεις και τις αντιλήψεις τους.

Τέλος, μέσα από την εξέταση μελετών περίπτωσης βασισμένων σε πραγματικά περιστατικά, ενθαρρύνθηκε ο γόνιμος διάλογος για τις εργασιακές ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις στα Καταστήματα Κράτησης.
Το δωρεάν διεπαγγελματικό σεμινάριο διοργανώθηκε από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, το EPEA Hellas και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και το παρακολούθησαν περισσότεροι από πενήντα επαγγελματίες που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα Καταστήματα Κράτησης Λάρισας, Τρικάλων,  Δομοκού, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας και στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου.
Τόσο από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, όσο και από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες εκφράστηκε η ανάγκη για την υλοποίηση αντίστοιχων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.