«Η όποια απόπειρα συγχώνευσης με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν μπορεί να παρακάμπτει την αξιολόγηση του πλέον αρμοδίου οργάνου, της ΑΔΙΠ, δημιουργώντας την εντύπωση ότι υπηρετεί τοπικά συμφέροντα με βάση συγκυριακές επιρροές. Αυτονόητη, λοιπόν, είναι η ανάγκη να επικρατήσουν καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια στην συγχώνευση των τμημάτων και τη δημιουργία των νέων κατευθύνσεων».
Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, με αφορμή τη πρόσκλησή του στη σύσκεψη-συζήτηση επί της προτάσεως του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που δεν κατέστη δυνατό να συμμετέχει στη σύσκεψη λόγω της συζήτησης στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής του νομοσχεδίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γνωστού ως «Κλεισθένης», επισημαίνει ότι «η αναμόρφωση του Χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα συναλλαγών και πιέσεων, αλλά να υπόκειται σε αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια και να υπηρετεί το στόχο της ισόρροπης ανάπτυξης.
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το υπό συγχώνευση ΤΕΙ Θεσσαλίας αποτελεί ένα από τα καλύτερα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας και τα αποτελέσματα των προσπαθειών του τα τελευταία χρόνια για την βελτίωση τόσο των υποδομών του όσο και της ποιότητας των σπουδών του είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Η προσπάθεια αυτή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει καταφέρει να αποτελέσει πόλο έρευνας και καινοτομίας αποδεικνύει ότι διαθέτει το προφίλ ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού Ιδρύματος, με άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας».
Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει ότι «δυστυχώς, το δύσκολο εγχείρημα του Υπουργείου Παιδείας να συγκεράσει τις προτάσεις των υπό συγχώνευση Ιδρυμάτων και να δημιουργήσει ένα ενιαίο Ίδρυμα δεν φαίνεται να στέφεται από επιτυχία, ακριβώς γιατί δεν υπηρετεί ξεκάθαρα ακαδημαϊκές αρχές. Είναι νομίζω χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο νέο Πανεπιστήμιο, η Γεωπονική Σχολή με έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα δεν θα έχει έδρα τη Λάρισα, όταν στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου υπάρχει ένα κάμπους, η Αβερώφειος Σχολή, αξιόλογες εγκαταστάσεις και αρκετά στρέμματα που με άνεση μπορούν να γίνουν πρότυπες καλλιέργειες».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει εκφράζοντας την ελπίδα «η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας να μην εκλαμβάνεται από τους εμπνευστές της ως οι “πλάκες του Μωυσέως” και ότι, έστω και την ύστατη στιγμή, θα επικρατήσουν ακαδημαϊκά κριτήρια και η αρχή της ισόρροπης ανάπτυξης. Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι η σύσκεψη να καταλήξει σε μια εποικοδομητική και συνεκτική πρόταση προς όφελος της εκπαίδευσης και του τόπου».