Ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παραβρέθηκε στη χειροθεσία του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη σε Άρχοντα Ρεφερενδάριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η χειροθεσία έγινε από τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, στον καθεδρικό ναό του νησιού, κατόπιν σχετικής εντολής του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. 
Σε δήλωσή του το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε τα εξής:
«Με μεγάλη χαρά βρέθηκα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα με αφορμή τη χειροθέτηση σε Αρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου του φίλου Αντώνη Καμπουράκη, που είναι ένα εξαίρετο τέκνο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως. Το Φανάρι, αναγνωρίζοντας την προσφορά του και τη στήριξή του στο Θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον αναγόρευσε σε άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου. Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη τιμή, την οποία αξίζει για την προσφορά του και η αναγνώριση αυτή αντανακλά και στην τοπική κοινωνία και την Εκκλησία. Άξιος! Το πατριαρχείο μας αιώνες τώρα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, εξακολουθεί ως πρωτόθρονη εκκλησία να δίνει τη μαρτυρία της Ορθοδοξίας σε ολόκληρο τον κόσμο και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας!».
ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Ρόδο, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα και τον π. βουλευτή κ. Βασίλη Υψιλάντη, επισκέφθηκε τον εορτάζοντα μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, καθώς επίσης και τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα ζητήματα της περιοχής. Ο Θεσσαλός πολιτικός αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση, σε δήλωσή του υπογράμμισε «το έντονο ενδιαφέρον του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Δωδεκάνησα και τη νησιωτική Ελλάδα» και εξέφρασε την ελπίδα «σύντομα ως Κυβέρνηση, πολλά από αυτά που έχουμε στο πρόγραμμά μας να τα κάνουμε πράξη».