«Οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις ότι το ζήτημα που έχει προκύψει με την μη πραγματοποίηση εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης θα λυθεί με σχέδιο νόμου, το οποίο καταρτίζει το Υπουργείο Μεταφορών, δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει πράξη.
Ως εκ τούτου, είναι λογικό οι άμεσα θιγόμενοι επαγγελματίες και πολίτες, που αναμένουν στην ουρά για να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα, να αναρωτιούνται: ‘‘Κόκκαλα έχει’’ αυτό το σχέδιο νόμου και δεν τελειώνει; Ελπίζω η απάντηση του κ. Σπίρτζη στο ερώτημά μας, ότι το σχέδιο νόμου που θα λύνει το πρόβλημα βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας και θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, αυτή τη φορά να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
Τα παραπάνω αναφέρει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, σε ερώτησή του σχετικά με το αδιέξοδο που προκλήθηκε εδώ και μήνες με τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης.
Στην ερώτησή του, ο Θεσσαλός πολιτικός αναφερόταν στην ασυνέπεια που έδειξε το αρμόδιο υπουργείο στην διευθέτηση του θέματος της νόμιμης αποζημίωσης των εξεταστών των Διευθύνσεων Μεταφορών, μεταξύ των οποίων και της Λάρισας, με αποτέλεσμα την αποχή τους επί τρίμηνο. Επιπλέον τόνιζε ότι η μη διενέργεια εξετάσεων δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα τόσο στους επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών όσο και τους πολίτες που επιθυμούν να βγάλουν ή να ανανεώσουν την άδεια οδήγησης τους, ειδικά σε αυτούς που την χρειάζονται για εργασία.
Στην απάντησή του ο κ. Σπίρτζης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «το σχέδιο νόμου με τίτλο “Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών και οδηγών, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις”, βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και επίκειται άμεσα η κατάθεσή του για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή». Επιπροσθέτως, σημειώνει ότι σε αυτό «περιλαμβάνεται άρθρο που διευθετεί το ζήτημα της αναδρομικής καταβολής στους εξεταστές της μηνιαίας αποζημίωσης, όπως αυτή έχει καθοριστεί στην Κ.Υ.Α. 75186/10428/2016 (Β 4080), από την 1η Μαΐου 2018», παρατείνοντας παράλληλα ως τις 31/12/18 την ισχύ του άρθρου 2 του νόμου 4402/2016 που επιτρέπει την διενέργεια εξετάσεων από τους εξεταστές «μετά τη λήξη του ωραρίου και πέραν του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση».