Η αυλαία του φετινού Μουσικότροπου θα κλείσει  την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας,με την εξ αναβολής λόγω κακοκαιρίας συναυλία της Camerata Junior και της Παιδικής Χορωδίας του ΔΩΛ.
Μετά από μια σειρά συναυλιών και παραστάσεων που πραγματοποιήθηκαν με κορυφαίους καλλιτέχνες για έναν ολόκληρο μήνα και εργαστηρίων με πρωτότυπα θέματα για μουσικούς, εκπαιδευτικούς και λάτρεις της μουσικής που έδωσαν φρέσκο αέρα γνώσης, δημιουργίας και διάθεσης, επισφραγίζοντας τη μοναδικότητα του φεστιβάλ, κλείνουμε με τον καλύτερο τρόπο.
Σ’ αυτή τη συναυλία λήξης, τα παιδιά συνεργάζονται. Τα παιδιά μεγαλουργούν. Είναι μια συνεργασία που δημιουργεί προοπτικές, όνειρα, εξέλιξη.
Η Camerata Junior του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής και ο μαέστρος της Νίκος Χαλιάσας, αγκαλιάζουν δύο ταλαντούχους 12χρονους Λαρισαίους πιανίστες, τον Σταύρο Καριώτη και τον Έκτορα Καράτζιο - Παπαϊωάννου.
W. A. Mozart: Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 12 σε λα μείζονα, Κ. 414
Διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Χαλιάσας.
Φιλοξενούμενος συνθέτης και μαέστρος ο Νίκος Κυπουργός.
Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Επιμέλεια - διδασκαλία χορωδίας Δημήτρης Καρβούνης.
Σολίστ:
Έκτορας Καράτζιος - Παπαϊωάννου
Ο Έκτορας γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2006 και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών στην τάξη της Μιχαέλας – Ευγενίας Γκουλέτσου, και κατόπιν στην τάξη του Χρήστου Λενούτσου.
Έχει λάβει μέρος και διακριθεί με Α΄ βραβείο, με διάκριση και εκτός συναγωνισμού στους διαγωνισμούς Φίλωνα, Χ.Ο.Ν., Διαγωνισμό πιάνου Δημοτικού ωδείου Λάρισας, 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου για παιδιά Θεσσαλονίκη, Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα.
Σταύρος Καριώτης
Ο Σταύρος Καριώτης γεννήθηκε στη Λάρισα το 2006 και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 8 ετών στην τάξη του Απόστολου Αλεξίου, ενώ τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα στην τάξη πιάνου του Χρήστου Λενούτσου.
Έχει λάβει μέρος και διακριθεί με Α΄ βραβεία, με διάκριση και εκτός συναγωνισμού στο Διαγωνισμό πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και του διαγωνισμού «Φίλων» του Εθνικού Ωδείου Αθηνών.
Εισιτήρια:
Προπώληση: 10€, Μειωμένο 6€ (φοιτητές, ΑΜΕΑ, κάρτα ανεργίας, 65+)
Ταμείο: 12€, Μειωμένο 8€ (φοιτητές, ΑΜΕΑ, κάρτα ανεργίας, 65+)