Σε μήνυμα Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την τρίτη ηλικία, αναφέρονται τα εξής: 

"Σήμερα, είναι μια μέρα ιδιαίτερη, ξεχωριστή. Μια μέρα αφιερωμένη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, στους γονείς μας, στους παππούδες και τις γιαγιάδες, που παραμένουν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της κοινωνίας μας.

Η ενεργοποίηση και συμμετοχή των δημοτών όλων των ηλικιών, ιδίως των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, στο κοινό μας μέλλον είναι κομβικής σημασίας στη συλλογική μας προσπάθεια για έναν Δήμο καινοτόμο, με σύγχρονες υπηρεσίες προς τους πολίτες και μια διαφορετική φιλοσοφία διοίκησης.

Είναι μια προσπάθεια που χρειάζεται τη σύμπραξη όλων των γενεών, μιας και η εμπειρία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας είναι πολύτιμη συνεισφορά στη μάχη για να βελτιώνουμε την καθημερινότητα στην πόλη μας, σε όλα τα επίπεδα.

Δίνουμε προτεραιότητα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, με περισσότερες υπηρεσίες υγείας, άθλησης και ευεξίας, που υλοποιούμε βήμα-βήμα. Στην πρόκληση για την ανατροπή του δημογραφικού, αλλά και για την κοινωνική ισορροπία απαντάμε με δράσεις, προγράμματα και πρωτοβουλίες που ενώνουν τις γενιές και δίνουν ευκαιρίες για ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία."