Οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών, για την προώθηση της εξωστρέφειας τόσο του Δήμου Λαρισαίων, όσο και λαρισαϊκών επιχειρήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου με τον Διευθυντή του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου-υπεύθυνο για τη Θεσσαλία, κ. Θωμά Μπακούρα, στο Δημαρχείο της Λάρισας.

Οι κ.κ. Μαμάκος και Μπακούρας συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι εμπορικές σχέσεις επιχειρήσεων της Λάρισας και ιταλικών Δήμων, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας των τοπικών επιχειρήσεων στην ιταλική αγορά και την ενδυνάμωση της διεθνούς παρουσίας τους, στο πλαίσιο ευρύτερης αξιοποίησης των αναπτυξιακών ευκαιριών που παρουσιάζονται στους τομείς οικονομίας- επιχειρηματικότητας.

«Η επιχειρηματική δραστηριότητα της Λάρισας γεννά σπουδαίες προοπτικές για ένα αναπτυξιακό άλμα προς όφελος της πόλης. Η ανάπτυξη της περιοχής απαιτεί συνέργειες, κοινούς σχεδιασμούς, αποτελεσματικές δράσεις και ρεαλιστικές παρεμβάσεις -και οι δυνατότητες συνεργασίας με θεσμούς, όπως το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο αυτό για την επίτευξη των στόχων μας, ως προς την εξωστρέφεια της πόλης και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εδώ», σημειώνει, με αφορμή τη συνάντηση, ο κ. Μαμάκος.

Να σημειωθεί πως το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο είναι το πρώτο διμερές Επιμελητήριο που λειτουργεί Γραφείο σε επαρχιακή πόλη (εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης) και έχει επιλέξει τη Λάρισα, για την ενδυνάμωση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ επιχειρηματικών φορέων των δύο χωρών.