Σε απάντησή του ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Νίκος Ευαγγέλου σημειώνει αναφορικά με το κτήριο που στεγάζεται το 1ο Νηπιαγωγείο:

«Ο σημερινός δήμαρχος Ελασσόνας έχει μάθει να λέει μισές αλήθειες, οι οποίες πραγματικά είναι χειρότερες και από ένα ψέμα. Ο κ. Γάτσας παραδέχεται πως το νηπιαγωγείο έχει κοινή είσοδο με τα διαμερίσματα που είναι στο ίδιο κτήριο. Αλλά μας λέει πως από εκεί περνούν μόνο οι ένοικοι και κανείς άλλος. Μα είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί πως από αυτή την κοινή είσοδο δεν υπάρχει πιθανότητα να περάσει και κάποιος άλλος; Προφανώς όχι!

Το ότι δεν έχει συμβεί κάτι από τον Σεπτέμβριο έως και σήμερα που λειτουργεί εκεί το συγκεκριμένο σχολείο, δεν θα πρέπει να μας καθησυχάζει. Άλλωστε, θα πρέπει να προλαμβάνουμε και δεν θα πρέπει να τρέχουμε πίσω από δυσάρεστες καταστάσεις που βέβαια όλοι απευχόμαστε.

Μας κατηγορεί πως δεν ψηφίσαμε ποτέ την μεταφορά του σχολείου στο εν λόγω κτήριο. Μα το πράξαμε, γιατί δεν πιστεύαμε εξ’ αρχής σε αυτή την λύση, καθώς βλέπαμε ζήτημα ασφαλείας για τους μαθητές. Εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία της Ελασσόνας, όχι απλά να κάνουμε τα χατίρια ορισμένων.

Ο κ. Γάτσας μας κατηγορεί πως δεν φροντίσαμε επί δίκης μας δημαρχίας να μεταφέρουμε το σχολείο σε ιδιόκτητο κτήριο. Κι όμως το πράξαμε, αφού δρομολογήσαμε την διαδικασία με όλες τις δικλείδες ασφαλείας, ώστε το νηπιαγωγείο να μεταφερθεί σε ένα χώρο δικό του που δεν θα τον μοιραζόταν με κανέναν. Προφανώς, δεν προλάβαμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση.

Ο κ. Γάτσας, ενώ βρήκε μια κατάσταση που ήταν μια «ανάσα» από την υλοποίηση, προχώρησε σε αυτή την ανασφαλή λύση. Τώρα μετά από τέσσερα χρόνια μας λέει\ πως θέλει να δρομολογήσει μόνιμη λύση! Αλήθεια ποιος τον πιστεύει;

Άλλωστε ο σημερινός δήμαρχος θυμίζουμε πως είναι υπεύθυνος για την κατάσταση του 3ου δημοτικού που έχει νάιλον αντί για σκεπή, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα ασφάλειας για τους μαθητές, οι οποίοι είδαν μέρος της οροφής του κτηρίου να καταρρέει. Έτσι εννοεί ο δήμαρχος Ελασσόνας την ασφάλεια στα σχολικά κτήρια. Με τα ψέματα δυστυχώς δεν δίνονται λύσεις στα προβλήματα της εκπαίδευσης κ. Γάτσα».