«Όπως έλεγε ο Πλάτωνας στο μνημειώδες έργο του «Πολιτεία», παραθέτοντας τα λόγια του κορυφαίου Έλληνα φιλοσόφου, Σωκράτη, δύο είναι οι τρόποι για την επίτευξη της αγωγής. Η γυμναστική για την καλλιέργεια του σώματος και πρωτίστως η μουσική, για την καλλιέργεια της ψυχής και των ανώτερων στοιχείων του ανθρώπου.

Στην πόλη μας αυτό το έργο επιτελεί εδώ και πολλά χρόνια η Συμφωνική Ορχήστρα προάγοντας την γενικότερη καλλιέργεια του πνεύματος, μέσω της καλής συμφωνικής μουσικής διεθνώς αναγνωρισμένων συνθετών, όχι μόνο στους κατοίκους της Λάρισας αλλά και της Θεσσαλίας και της χώρας εν γένει.

Και πολύτιμος αρωγός στο έργο της είναι πάντα ο Σύλλογος Φίλων Συμφωνικής Ορχήστρας. Εκφράζω το θαυμασμό μου για τη συνεισφορά σας στον πολιτισμό της Λάρισας και είμαι σίγουρος ότι η Συμφωνική Ορχήστρα της πόλης μας θα συνεχίσει να μας κάνει υπερήφανους με σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις και συνεργασίες, πάντα με τη συνδρομή σας, ως σύλλογος, στο σπουδαίο έργο της.»

Τα παραπάνω απηύθυνε στην δήλωση του ο Λαρισαίος πολιτικός, στο περιθώριο της μουσικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο φίλων Συμφωνικής Ορχήστρας της πόλης μας για την κοπή της ετήσιας πρωτοχρονιάτικης πίτας σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Μετά την κοπή της πίτας, ακολούθησε βιεννέζικη μουσική βραδιά, με μελωδίες του Στράους και βιεννέζικα βαλς, μεταξύ άλλων, που επιμελήθηκε ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης και με τις σπουδαίες φωνές της σοπράνο Άντια Ισουφάι και του τενόρου, Χρήστου Παπαγεωργίου.

Τέλος, ο κ. Καπετάνος δεν παρέλειψε να συγχαρεί θερμά την πρόεδρο του Συλλόγου, Νέλλη Βασβατέκη και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, εκφράζοντας την ευχή και επιθυμία η δράση του Συλλόγου στην προώθηση και την στήριξη της Συμφωνικής Ορχήστρας της πόλη, να βρει περισσότερους υποστηρικτές, δεδομένου ότι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «προσδίδει προστιθέμενη αξία στον πολιτισμό της περιοχής.»