Eκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού, για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πανσελήνου, Πέμπτη 18 Αυγούστου, αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.
Στη Λάρισα η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει στις 17 Αυγούστου με μουσική συναυλία, την οποία συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου στο εσωτερικό του κτιρίου. Το Μουσείο εκείνη την ημέρα θα παραμείνει ανοικτό έως τις 12 το βράδυ. Ανοικτός θα είναι την επόμενη ημέρα από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα ο χώρος στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, ενώ την ίδια ημέρα στο Βυζαντινό Κάστρο της Βελίκας ο Δήμος Αγιάς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας "Φιλοκτήτης" θα παρουσιάσουν μουσική εκδήλωση με έντεχνη μουσική και θεατρικό μονόπρακτο από το έργο Φιλοκτήτου Κάθαρσις του Ο. Τσιντζιράκου, τις ίδιες ώρες.
Εκδηλώσεις που κάθε χρόνο ο κόσμος τις αγκαλιάζει με τη συμμετοχή του…
Τ.Π.