Υπό τα ακούσματα της Φιλαρμονικής του Δήμου και των χαρούμενων τραγουδιών των μικρών παιδιών , την Παρασκευή  το βράδυ  ο Δήμαρχος Τεμπών  Κώστας Κολλάτος άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο πλατεία του Πυργετού .
Ο κόσμος που παρακολούθησε το άναμμα του δέντρου ήταν αρκετός και τα μικρά παιδιά γεύτηκαν γλυκίσματα, ενώ ο Δήμαρχος Τεμπών σε σύντομο μήνυμά του υποστήριξε:
Το μήνυμα των Χριστουγέννων, ας μας κάνει πιο αισιόδοξους, ας μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και ας μας δώσει τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τη ζωή προτρέποντας όλους, να προσφέρουν απλόχερα τα δώρα της αγάπης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και να κάνουν την έννοια της προσφοράς, πράξη της καθημερινότητάς τους.
Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η  εκδήλωση και ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά καθώς και οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων να είναι μέρες αγάπης, ελπίδας και χαράς για όλους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Αχιλλέας Διψάνας , Κώστας Νταφούλης, Κώστας Τσεργάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ευθ.Μπουζέκης, Χρήστος Τσάτσαρης ,ο πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Πυργετού κ.Αθανάσιος Λαίνας , μέλοι τοπικών συμβουλίων ,ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας ,πρόεδροι Μορφωτικών Συλλόγων και άλλοι πολλοί.
Στο τέλος τις εκδηλώσεις οι γυναίκες του χωριού προσφέρανε γλυκίσματα στους παρευρισκόμενους ενώ ακολούθησε γλέντι στην πλατεία του χωριού  με γνωστή λαϊκή ορχήστρα .