Τη συμμετοχή, τη συνεργασία και τη συνέργια όλων των φορέων (επαγγελματιών, συλλόγων, ενεργών πολιτών) για την επίλυση θεμάτων που έχουν σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών και την εν γένει διαβίωση των ζητά ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος.

Σε επιστολή, που απέστειλε στη χθεσινή γενική συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό, κάνει μια αναφορά στα έργα που έχουν προγραμματιστεί για την αναβάθμιση του παραλιακού οικισμού.

Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Καστρί Λουτρό, λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να παρευρεθώ στην χθεσινή σας  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης με την συμμετοχή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας που διεξάγεται το τριήμερο 2 –3 – 4 Αυγούστου .

Είναι η πρώτη φορά στα 17 χρόνια της αυτοδιοικητικής μου παρουσίας που δεν συμμετέχω σε κάποια γενική σας συνέλευση.
Να γνωρίζετε ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα σας στις προσπάθειες που καταβάλλετε για την αναβάθμιση του παραλιακού οικισμού και μας συνδέουν κοινοί αγώνες.

Προς ενημέρωση των μελών σας πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση η διεκδίκηση επίλυσης του οικιστικού ζητήματος, που βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Πληροφοριακά έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο οι (3) μελέτες, περιβαλλοντική – γεωλογική – εποχικού πληθυσμού και έχουν αποσταλεί η μεν περιβαλλοντική στην ΔΙΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και αναμένεται μετά από διαβούλευση η έγκριση της, ενώ οι άλλες  (2) θα κατατεθούν σύντομα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας. Μετά την έγκριση αυτών των μελετών που απαιτείται, ανοίγει ο δρόμος για το επόμενο στάδιο του πολεοδομικού σχεδιασμού.

Σε ότι αφορά την σύνδεση των παραλίων Καστρί Λουτρό – Νέοι Πόροι ως Τεχνική Υπηρεσία έχουμε ολοκληρώσει την τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής σύνδεσης και έχει αποσταλεί στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι μετά από διαδοχικές συναντήσεις, συμφωνήθηκε η ωρίμαση των μελετών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εν συνεχεία η δημοπράτηση και η κατασκευή της γέφυρας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Θα πρέπει να υπάρξει συνεχόμενη πίεση όπως κάναμε μέχρι σήμερα και προς τις (2) Περιφέρειες για την υλοποίηση του έργου.

Ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.
Συγκεκριμένα έχουν ολοκληρωθεί η τοπογραφική αποτύπωση, ο καθορισμός γραμμής αιγιαλού και παραλίας, έχουν ενσωματωθεί οι παλαιότερες μελέτες Τσολάκη και εκκρεμεί η αρχιτεκτονική μελέτη.

Για την συγκεκριμένη ανάπλαση έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 600.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών.
Πρόταση μας είναι ότι μετά την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης να μεταβιβαστεί ο φάκελος των μελετών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και να διεκδικηθεί από κοινού η υλοποίηση, καθώς χρειάζεται η έγκριση από 11 Υπουργεία και η παρέμβαση της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη θα είναι καθοριστική.

Όπως γνωρίζετε έχει λυθεί άπαξ δια παντός η ποσοτική και ποιοτική επάρκεια του νερού,  μετά την παροχέτευση και εμπλουτισμό του δικτύου ύδρευσης από την νέα υδρευτική γεώτρηση στη θέση «ελαιοτριβείο» του Πυργετού.

Η Δημοτική Αρχή κατάφερε με συντονισμένες ενέργειες να εξασφαλίσει από το πρόγραμμα «Φιλόδημος I» την αντικατάσταση αγωγών δικτύου ύδρευσης εξωτερικού και εσωτερικού προϋπολογισμού 4,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Αφορά την αντικατάσταση αγωγών από αμιαντοσωλήνες μήκους 40 km σε όλο το Δήμο εκ των οποίων τα 25 km βρίσκονται στην περιοχή των παραλίων.

Επίσης αναμένεται τις επόμενες μέρες η υπογραφή σύμβασης ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ για την Δημοτική Ενότητα Κάτω Ολύμπου, Γόννων, Μακρυχωρίου προϋπολογισμού 1,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Άλλα (2) σημαντικά έργα υποδομής που αναμένεται να εκτελεστούν τον Σεπτέμβριο είναι η βελτίωση και ασφαλτόστρωση εσωτερικού δικτύου της παραλίας προϋπολογισμού 234.000 ευρώ.

Πρόκειται για την κατασκευή δρόμων που έχουν καταγραφεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τεμπών με προτεραιότητα σε δρόμους που διαμένουν ΑΜΕΑ και σε χρηστικούς δρόμους με περισσότερη κίνηση ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αναμένεται η κατασκευή του Περιφερειακού δρόμου στο Καστρί Λουτρό μετά την ολοκλήρωση της υψομετρικής μελέτης για την ορθή διευθέτηση απορροής των όμβριων υδάτων.   

Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιασθεί και δρομολογηθεί από τη νυν Δημοτική Αρχή για την ποιοτική βελτίωση των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή, καθώς και των επισκεπτών – τουριστών.

Σίγουρα χρειάζεται η συμμετοχή, η συνεργασία και η συνέργια όλων των φορέων (επαγγελματιών, συλλόγων, ενεργών πολιτών, Δημοτικής αρχής) για την επίλυση θεμάτων που έχουν σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών και την εν γένει διαβίωση των.

Κλείνοντας αυτή τη μικρή ενημέρωση θεωρώ υποχρέωση μου, να ευχαριστήσω όλους τους προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όλα αυτά τα χρόνια για την άψογη συνεργασία μας, για την σύνθεση απόψεων και πρωτοβουλιών με γνώμονα πάντα το συμφέρον των ανθρώπων που επέλεξαν τον τόπο μας για να επενδύσουν, δίνοντας ταυτόχρονα και την υπόσχεση ότι θα βρίσκομαι πάντα δίπλα σας.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή επιτυχία στην Γενική Συνέλευση."