To lisari.net.gr είναι μια νέα σχολική ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία διατίθενται δωρεάν ηλεκτρονικά λυσάρια σχολικών βιβλίων των τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Η ιστοσελίδα που ξεκίνησε την λειτουργία της το 2021, εμπλουτίζει το εκπαιδευτικό της υλικό καθημερινά και έως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα έχουν ολοκληρωθεί τα πρώτα λυσάρια. 

Μέσω ενός ευχάριστου και προσιτού περιβάλλοντος μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να περιηγηθούν εύκολα στο Lisari εντοπίζοντας γρήγορα το μάθημα και την ενότητα που τους ενδιαφέρει. Επιπλέον, μπορούν να ανατρέξουν στα σχολικά βιβλία και να ενημερωθούν για την ύλη και τους στόχους διδασκαλίας του εκάστοτε μαθήματος.

Οι απαντήσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου στο lisari.net.gr παρουσιάζονται συνοπτικά και περιεκτικά με έμφαση στις βασικές αρχές του κάθε κεφαλαίου, επισημαίνοντας τα σημεία προσοχής με σκοπό την βαθύτερη κατανόηση και εμπέδωση της ύλης. Στόχος της ιστοσελίδας είναι η υποστήριξη του διδακτικού έργου του εκπαιδευτικού και η ενίσχυση του μαθησιακού έργου του μαθητή.  

Έως τώρα στο Λυσάρι θα βρείτε:

Λυσάρι Μαθηματικών Δ΄ Δημοτικού

Στα μαθηματικά της Δ΄ Δημοτικού οι μαθητές μαθαίνουν να διαβάζουν, να γράφουν και να διατάσσουν αριθμούς μέχρι το 1.000.000, να κάνουν πράξεις με φυσικούς αριθμούς, δεκαδικούς, κλάσματα και συμμιγείς. Επίσης, μαθαίνουν να μετρούν μεγέθη όπως αποστάσεις, επιφάνειες και μάζα. Τέλος, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν μαθηματικά και γεωμετρικά μοτίβα.

Λυσάρι Αρχαία Α΄ Γυμνασίου

Το βιβλίο των αρχαίων μέσα από 18 ενότητες παρουσιάζει το πνεύμα και την γλώσσα των αρχαίων Ελλήνων στην οποία γράφτηκαν σπουδαίες πνευματικές δημιουργίες. Οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με πρωτότυπα κείμενα της κλασσικής εποχής χωρίς την μεσολάβηση του μεταφραστή.  

Λυσάρι Φυσικής Α΄ Γυμνασίου

Στο μάθημα της φυσικής οι μαθητές μελετούν φυσικά φαινόμενα και ακολουθούν μεθοδολογίες μέτρησης φυσικών μεγεθών κάνοντας απλά πειράματα και διατυπώνοντας υποθέσεις και τελικά συμπεράσματα.

Λυσάρι Λατινικά Β΄ Λυκείου

Στο μάθημα των Λατινικών οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την λατινική γλώσσα και την λογοτεχνία  μαθαίνοντας το βασικό λεξιλόγιο και αλλά και τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα. Δίνεται έμφαση στην κατανόηση του κειμένου και γίνεται σύγκριση της λατινικής με την αρχαία ελληνική γλώσσα.

Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν ήδη να επισκέπτονται την ιστοσελίδα και να αναζητούν εκπαιδευτικό υλικό ή να ακολουθήσουν το Lisari στο facebook, στο twitter και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.