Στον ιστορικό λόφο του Μεζούρλου, πραγματοποιήθηκε η συγκινητική εκδήλωση των ΤΟ Λάρισας ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για την 80η επέτειο της απελευθέρωσης της Λάρισας από τον ΕΛΑΣ.

80 χρόνια μετά τα διδάγματα του "χθες" παραμένουν επίκαιρα για το λαό και την νεολαία που σήμερα βιώνουν την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, στην Μέση Ανατολή, την εμπλοκή της χώρας μας στο αιματοκύλισμα των λαών βάζοντας πλάτη στα σχέδια του Ισραήλ, των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δαμιανός Μπαλασούλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της ΤΟ Λάρισας της ΚΝΕ και στη συνέχεια έγινε ομιλία από την Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Με το τέλος της ομιλίας ακολούθησε δρώμενο με τίτλο «5 δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια» του Μπέρτολτ Μπρεχτ από την μουσικοθεατρική ομάδα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε σκηνοθετική επιμέλεια της Δέσποινας Μπουνίτση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στο πολιτικό και αντάρτικο τραγούδι με τους μουσικούς Γιάννη Κατσανούλη, Δημήτρη Φωτίου, Ηλία Νικολαϊδη, Στέλιο Βαλδούμα, Δέσποινα Μαύρου και τον ηθοποιό Βασίλη Καρμίρη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κατατέθηκαν στεφάνια από την ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ, τις ΤΟ Λάρισας της ΚΝΕ και την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

902.gr