Σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη, «ένας χρόνος από το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα».

Ένα χρόνο μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν γενική απεργία για σήμερα.

Το εργατικό κέντρο Λάρισας, οι φοιτητές, οι αγρότες, συνδικάτα και σωματεία στη Λάρισα (και όχι μόνο) διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 10:30 το πρωί, ενώ καθηγητές, δάσκαλοι και μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στις 12 το μεσημέρι συγγενείς των θυμάτων θα τελέσουν τρισάγιο στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ στις 10 το πρωί όλες οι Ενορίες της Μητροπόλεως θα προβούν σε 57 πένθιμες κωδωνοκρουσίες, ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος.

Στο μεταξύ, στις 10 το πρωί της Τετάρτης ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας θα αποτίσει φόρο τιμής στον τόπο του δυστυχήματος, ενώ μισή ώρα μετά θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, που συνδιοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμή του, φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου, νέοι άνθρωποι, συλλογικότητες.