Στο τέλος του 2024, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετέωρων και Μουσείο Μανιταριών κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας. Δέκα χρόνια συνεχούς προσπάθειας για τη διοίκηση και τους εργαζόμενους σε αυτό, προκειμένου πάντα να προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες.

Προκειμένου πάντα, η λειτουργία και οι δραστηριότητές του να συμβαδίζουν και να προωθούν τους στόχους του, ενώ ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη και ευημερία.

Ο απολογισμός των δραστηριοτήτων θα γίνει τους επόμενους μήνες, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, που θα ξεκινήσουν στις 27 Ιουνίου, όπου θα γίνει το «Πάρτι γενεθλίων» στον χώρο του Μουσείου και θα είναι όλοι προσκεκλημένοι, θα ολοκληρωθούν δε εντός του 2025.

Με την ευκαιρία αυτή, ο διευθυντής του Μουσείου, κ. Νίκος Πάλλας δήλωσε:

«Για όλους εμάς, τα 10 χρόνια του Μουσείου αποτελούν μία ιδιαίτερη στιγμή. Όχι για να πανηγυρίσουμε, αλλά για να αναλογιστούμε τι κάναμε, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε, αλλά και πως θα πορευτούμε στο μέλλον. Στη διάρκεια των επόμενων δώδεκα μηνών, προγραμματίζουμε διάφορα. Από εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τους στόχους μας, μέχρι επετειακές εκδόσεις, κοινωνικές προσφορές και πολλά άλλα, για τα οποία θα ενημερώνουμε ανελλιπώς.

Όμως, η στιγμή αυτή, αποτελεί και μία ευκαιρία για ένα μεγάλο ευχαριστώ και μία ταυτόχρονη υπόσχεση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους του Μουσείου, στην τοπική κοινωνία, στους θεσμικούς εκπροσώπους και στους φίλους και υποστηρικτές του Μουσείου για την αμέριστη συμπαράστασή τους. Και μία υπόσχεση! Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της προσφοράς και της δημιουργίας, με ακόμα μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και ευθύνη. Σας ευχαριστούμε όλους!»