Με την εκλογή του Προεδρείου, αλλά και τακτικών-αναπληρωματικών μελών της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, 4 Ιανουαρίου 2024, η ειδική συνεδρίαση -πρώτη του έτους- του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων. 

Στην κρισιμότητα της εύρυθμης λειτουργίας του οργάνου, τόσο για την ποιότητα του διαλόγου και της διαβούλευσης που αναπτύσσεται στη διάρκεια των συνεδριάσεών του, όσο και για τη ποιότητα των λαμβανόμενων αποφάσεων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του, για την επόμενη περίοδο. 

«Στόχος της Δημοτικής μας Αρχής είναι η ουσιαστική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, η αναβάθμισή του και η μετατροπή του σε ένα συλλογικό όργανο κύρους και σύνθεσης. 

Πίστη μου και πίστη μας είναι η αποτελεσματικότητα που προκύπτει μέσα από τη συλλογική λειτουργία. 

Επιθυμία όλων μας είναι το Δημοτικό Συμβούλιο να αποτελεί βήμα δημοκρατικού διαλόγου, με ουσιαστικές συζητήσεις και αποφάσεις. Θα κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, με αυτή την πυξίδα, προσβλέποντας στη συνεισφορά όλων σας στην προσπάθεια αναβάθμισης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με τη σοβαρότητα και τον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να χαρακτηρίζει τη λειτουργία του. Η πόλη και ο Δήμος, έχει ανάγκη από διαφάνεια, συμμετοχή και αποτελεσματικότητα», υπογράμμισε ο κ.Μαμάκος.

   

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στην κ.Γαρυφαλιά Καρυστιανού, που προτάθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη «Η Λάρισα που μας αξίζει!» για την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου. 

«Η πρότασή μας για τη θέση προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου – της προέδρου- είναι η Γαρυφαλλιά Καρυστιανού. Μια νέα γυναίκα επιστήμονας, με όρεξη για τα κοινά και μεγάλη διάθεση προσφοράς στον Δήμο. Σας καλώ να υπερψηφίσετε την πρότασή μας», σημείωσε ο κ.Μαμάκος.

Να σημειωθεί ότι τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση, με τη νέα σύνθεση, του Δημοτικού Συμβουλίου συγκάλεσε ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος της πλειοψηφίας, κ.Αχιλλέας Κέλλας, καλωσορίζοντας τους δημοτικούς συμβούλους.

 

Νέο Προεδρείο 

Νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων εκλέχτηκε ομόφωνα (43 επί 43 ψήφους) η Γαρυφαλιά Καρυστιανού, στη θέση του αντιπροέδρου εκλέχτηκε ομόφωνα ο Ιωάννης Αλεξούλης, που προτάθηκε από τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και στη θέση του γραμματέα, επίσης ομόφωνα, ο Αριστείδης Λαμπρούλης, που προτάθηκε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στους συμβολισμούς που σηματοδοτεί για την εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις υψηλού προφίλ στην πολιτική, αλλά και στη σημασία της ομόφωνης απόφασης για τα αξιώματα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε η νέα πρόεδρος, κ.Γαρυφαλλιά Καρυστιανού.

«Στο ξεκίνημα της πορείας για την ευημερία της πόλης, στεκόμαστε εδώ όχι ως άτομα, αλλά εκπροσωπώντας τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έκαναν μια επιλογή αλλαγής, αλλά και επιλογή ενότητας και συνεργασίας. Σας διαβεβαιώ ότι θα υπάρχει σεβασμός των διαφορετικών απόψεων, σύνθεση μέσα από την αντιπαράθεση, με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας», υπογράμμισε η κ.Καρυστιανού.

 

Δημοτική Επιτροπή 

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πρασίνου, κ.Χρήστος Τερζούδης και εκλέχτηκαν, ως τακτικά μέλη οι κ.κ. Δημήτρης Λεωνιδάκης, Φώτης Τζατζάκης, Κωνσταντίνος Καλόγηρος, Ανδρέας Ανδριτσόπουλος, Αναστάσιος Κουρδής (από την πλειοψηφία), Παναγιώτης Νταής, Κωνσταντίνος Διαμάντος και Αθανάσιος Αδαμόπουλος (από τη μειοψηφία) και ως αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, Κωνσταντίνος Βλαχούλης, Χρήστος Αγορίτσας, Δημήτριος Γεωργάκης, Βασίλειος Μητροδήμος (από την πλειοψηφία), Γεώργιος Σούλτης, Δημήτρης Δεληγιάννης και Μιχαήλ Τολίκας (από τη μειοψηφία). Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καθώς δεν κατάφερε να εκλέξει μέλος στη Δημοτική Επιτροπή, κατατέθηκε το αίτημα για δικαίωμα κλήσης και παρέμβασης στις συνεδριάσεις της εν λόγω Επιτροπής, χωρίς δικαίωμα ψήφου -όπως άλλωστε προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία- αίτημα που έγινε, κατ’ αρχήν, δεκτό. 

Να τονιστεί ότι «παρών» στη συνεδρίαση ήταν και ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, κ.Χρήστος Κέλλας.

   

Κοπή πίτας

Στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων. Υπενθυμίζεται ότι η καθιερωμένη δεξίωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Λαρισαίων θα παρατεθεί μεθαύριο, Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2024, αμέσως μετά τη Δοξολογία και τον Αγιασμό των Υδάτων, στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανίων.