Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου με ανακοίνωση της αναφέρει :

Εξεδήμησε προς Κύριον το πρωί της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου 2015 ο ευλαβής και ιεροπρεπής, ενάρετος και σεμνός παλαιός εφημέριος Παλαιοπύργου και Κουλούρας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, π.Αθανάσιος Παζάρας σε ηλικία 94 ετών.Ο μεταστάς γεννήθηκε στην ένδοξη Ραψάνη το 1921 και εκεί έλαβε την εγκύκλιο παιδεία.

Ήταν έγγαμος και πατήρ δύο τέκνων και εγγόνων.

Με ιδιαίτερο ζήλο προσήλθε στις τάξεις του ιερού κλήρου το 1970, καθώς χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Θεολόγου.

Το 1975 χειροθετήθηκε Πνευματικός υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Σεραφείμ, ενώ στις 5 Μαρτίου του 2003, ανήμερα της εορτής του προστάτου του και συμπατριώτου του, αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Ραψάνης, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος τον ανύψωσε εις Πρωτοπρεσβύτερον, χειροθετώντας τον Σταυροφόρον Πρωτοπρεσβύτερον, εκτιμώντας την πολυετή λαμπρά ιερατική του διακονία και προσφορά και κυρίως την αγαθότητα της καρδίας του.

Ο αείμνηστος ιερουργός των Μυστηρίων του Θεού υπήρξε υπόδειγμα αγαθού ιερέως, πνευματικού ανθρώπου, στοργικού πνευματικού Πατρός που κατηύθυνε τις ψυχές των ανθρώπων με σύνεση, αγάπη και πατρικό ενδιαφέρον στην σωτηρία και τον αγιασμό.

Ήταν ψηλός και ευθυτενής στην όψη και ιδιαίτερα γλυκύς στην καρδία και εξυπηρέτησε για πολλές δεκαετίες τις δύο όμορφες και παραθαλάσσιες ενορίες της Κουλούρας και του Παλαιοπύργου.

Μέχρι και την τελευταία Κυριακή ήταν κοντά στο θυσιαστήριο και το ιερό αναλόγιο, ψάλλοντας στην θεία Λειτουργία τον Κύριό Του, που τόσο ηγάπησε!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος πληροφορηθείς την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού πλέον π. Αθανασίου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Πατρός που εκόσμησε την ιερατική οικογένεια της τοπικής Εκκλησίας με την παρουσία του, την προσευχή του και την καθαρή πολιτεία του.

Η εξόδιος ακολουθία του μεταστάντος θα ψαλεί το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, από την ενορία του, τον Ι.Ν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Παλαιοπύργου Λαρίσης».