«Για να χαράξουμε το μέλλον μας με προοπτική απαιτείται εθνική ενότητα και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του ελληνισμού. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε ο τόπος με ψευτοδιαιρέσεις ανάμεσα σε “μνημονιακούς” και “αντιμνημονιακούς”» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου που παρακολούθησε στην Ελασσόνα.

Στη δήλωσή του ο Θεσσαλός πολιτικός, που ζητά η Ελλάδα να προστατεύσει τους ομογενείς μας όπου απειλείται η ύπαρξη τους και καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, σημειώνει τα εξής:

«Η εθνική παλιγγενεσία του 1821 φώτισε το σκλαβωμένο για αιώνες γένος των Ελλήνων και άνοιξε το δρόμο για την απαρχή της εθνικής του ολοκλήρωσης και του ελεύθερου βίου του στο κυρίαρχο κράτος του. Η λαμπρή αυτή αποκορύφωση της σύγχρονης ιστορίας μας θα παραμένει εσαεί για τον ελληνισμό, όπου γης, φάρος ελπίδας και αποφασιστικότητας. 

Όπως συνέβη και στη διάρκεια των σχεδόν δύο αιώνων που έχουμε διανύσει από τότε, έτσι και σήμερα αντλούμε δύναμη από τη περήφανη γενιά της ελληνικής επανάστασης, για να υπερβούμε τις τεράστιες δυσκολίες που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση. Αναλογιζόμαστε με ευγνωμοσύνη την αυτοθυσία των αγνών αγωνιστών που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα και την Ορθοδοξία. Και κατανοούμε ότι για να χαράξουμε το μέλλον μας με προοπτική απαιτείται εθνική ενότητα και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του ελληνισμού. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε ο τόπος με ψευτοδιαιρέσεις ανάμεσα σε “μνημονιακούς” και “αντιμνημονιακούς”.  

Τούτη την ώρα, όμως, η σκέψη μας είναι και στους συμπατριώτες μας, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα σε περιοχές όπου διεξάγονται πολεμικές συγκρούσεις, όπως στην ανατολική Ουκρανία, ή καταπατώνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Η ελληνική πολιτεία οφείλει να σταθεί έμπρακτα δίπλα τους, χρησιμοποιώντας κάθε διπλωματικό μέσο και πρόσφορο δίαυλο για να ανταπεξέλθουν στις σοβαρές προκλήσεις που υψώνονται μπροστά τους και να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες».