Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε χθες μεταξύ του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Κέλλα.

Στον βουλευτή Λάρισας επιτέθηκε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημόσια τοποθέτησή του, κάνοντας λόγο για τρία ψέματα, αλλά και αλήθεια του προεκλογικού του λόγου, που τον εκθέτουν… Τα πυρά ανταπέδωσε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί ότι έχει πρόβλημα επαφής με την πραγματικότητα «Κι αυτό γιατί λογικά μόνον οι ίδιοι δεν έχουν αντιληφθεί πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται διά στόματος του ΥΠΟΙΚ Γιάννη Βαρουφάκη, το 70% των μνημονιακών μας υποχρεώσεων».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του o ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Στην πρόσφατη δημόσια παρέμβασή του, ο κ. Κέλλας βλέπει στροφή προς τον ρεαλισμό σχετικά με την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης. Οφείλουμε να τον πληροφορήσουμε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εφαρμόζει, κατά γράμμα, ό,τι ακριβώς ειπώθηκε προεκλογικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κατανοεί ότι ο κ. Κέλλας αδυνατεί να αντιληφθεί ότι υπάρχει και άλλος δρόμος απ’ αυτόν που ακολουθεί το κόμμα του παραδοσιακά εδώ και δεκαετίες. Είναι ο δρόμος της αλήθειας, της αξιοπρέπειας και της εντιμότητας. Και για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, παραθέτουμε μια σειρά από προεκλογικές δηλώσεις του κ. Κέλλα, τότε που σάρωνε τα χωριά της περιφερειακής ενότητας Λάρισας, προσπαθώντας να κατατρομοκρατήσει τους πολίτες στην προοπτική μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

 * (Ο ΣΥΡΙΖΑ) είναι ένας επικίνδυνος θίασος, με κρυφό πρόγραμμα το οποίο στηρίζεται στην άγνοια και την αλαζονεία. 

* Το πρότυπό τους είναι η Αργεντινή και η Βενεζουέλα, χώρες πτωχευμένες με τον λαό στα όρια της επιβίωσης. Αυτό επιδιώκουν και για την Ελλάδα. 

* Οι δικές τους πολιτικές, θα αφανίσουν τους αγρότες μας. Ο κ. Κέλλας των παραπάνω –science fiction-εμφυλιοπολεμικών δηλώσεων, είπε και κάτι άλλο προεκλογικά, σε μια πρωτοφανή κρίση ειλικρίνειας: «το κράτος αδυνατεί να βρει αυτούς που πραγματικά κλέβουν, με αποτέλεσμα το κράτος να κλέβει τους ίδιους και τους ίδιους, τους έντιμους φορολογούμενους, οι οποίοι πληρώνουν τους φόρους τους και τις εισφορές τους» (ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ACTION 24, 22-1-2015). Ναι, το είπε! Είπε, λοιπόν και μία αλήθεια. Όλες οι παραπάνω δηλώσεις-τα τρία ψέματα και η μία αλήθεια- για μια ακόμη φορά, τον εκθέτουν. Ο κ. Κέλλας, ένας από τους «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» βουλευτές της κυβέρνησης Σαμαροβενιζέλου και ένας από τους νυν βουλευτές του Κόμματος Σαμαρά, δικαιούται για λόγους πολιτικής αυτοψυχανάλυσης να βλέπει ό,τι τον βολεύει. Οφείλει, όμως, να μην δηλητηριάζει την ανάσα αξιοπρέπειας που προσφέρει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στους καταπονημένους –από τις πολιτικές που επικρότησε με την ψήφο του ο κ. Κέλλας-πολίτες». 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΚΕΛΛΑΣ 

Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Κέλλας, επισημαίνει: Είκοσι μέρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι προφανές πως τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παραμείνει στην προεκλογική περίοδο, θεωρώντας πως εξακολουθούν να δίνουν μάχη παραπλάνησης του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός, ότι διαβάζοντας ένα άρθρο μου, με το οποίο καλώ όλους τους Έλληνες να αφήσουν στην άκρη τις όποιες δια- φορές και να στηρίξουν την κυβέρνηση της χώρας στην εθνική μάχη, εκείνοι επιλέγουν να ψελλίσουν κάποια ακατάληπτα επιχειρήματα, τα οποία απλώς γυρνούν τον χρόνο πίσω. Είναι προφανές πως τα εν λόγω στελέχη έχουν πρόβλημα επαφής με την πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί λογικά μόνον τα ίδια δεν έχουν αντιληφθεί πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται διά στόματος του ΥΠΟΙΚ Γιάννη Βαρουφάκη, το 70% των μνημονιακών μας υποχρεώσεων. Μόνον τα ίδια στελέχη προφανώς δεν έχουν ακούσει τον Πρωθυπουργό να μιλάει για την υποχρέωση της χώρας να διατηρεί πρωτογενή πλεονάσματα. Μόνον τα ίδια στελέχη προφανώς δεν έχουν δει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ΜΗΝ καταργεί με ένα άρθρο και ένα νόμο όλους τους μνημονιακούς νόμους. Μόνον τα ίδια στελέχη προφανώς δεν έχουν δει την κυβέρνηση να εγκαταλείπει τη θέση για κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και μάλιστα του επονείδιστου και παράνομου. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος… Εγώ, αφήνοντας στην άκρη όλα τα παραπάνω τα οποία θεωρώ αυτή τη στιγμή ελάσσονος σημασίας, τονίζω για μια ακόμη φορά πως η μάχη είναι της χώρας. Είναι της Ελλάδας και όχι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ολόκληρου του πολιτικού προσωπικού και όχι του κ. Τσίπρα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και για όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση οφείλουμε όλοι μαζί να στείλουμε στα πέρατα του κόσμου μήνυμα μαχητικότητας και ενότητας. Να ενεργοποιήσουμε με τον τρόπο αυτό τους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και να τους κάνουμε κοινωνούς της προσπάθειάς μας. Υ.Γ: Τις «συμβουλές» περί πολιτικής αυτοψυχανάλυσης καλό θα ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τις απευθύνουν στην Αριστερή Πλατφόρμα και στις άλλες συνιστώσες που δεν μπορούν ακόμα να δεχθούν την πραγματικότητα την οποία πολύ εύκολα, η αλήθεια είναι, έχει διακρίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.