Με κάθε επισημότητα και ιερά συγκίνηση την Παρασκευή 24 Ιουλίου το απόγευμα θα έλαβε χώρα η μεγαλειώδης υποδοχή της ιεράς και χαριτοβρύτου αγίας κάρας της αγίας ενδόξου Νεομάρτυρος Ελένης, της εκ Σινώπης του Πόντου, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στο χωριό Αγία Παρασκευή Λάρισας.

Την αγία κάρα υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, προεξάρχων του ιερού κλήρου εις τα προπύλαια του βυζαντινού Ναού της Αγίας Παρασκευής, στο ομώνυμο χωριό, όπου εν συνεχεία ακολούθησε δέησις και δοξολογία επί τη υποδοχή της αγίας κάρας και ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Ιγνατίου.

Από την εξέδρα της θαυμάσιας αυλής της Αγίας Παρασκευής, όπου ευλογήθηκαν οι αρτοκλασίες και το ύψωμα της αγίας, ο Σεβασμιώτατος παρουσία των αρχών, μίλησε για την δύναμη της ομολογίας, και για την ψυχική δύναμη των μαρτύρων που τους έκαναν αήττητους μπροστά στις απειλές και τους τυράνους, ενώ ανέλυσε τον θαυμαστό βίο της απαρνήσεως των εγκοσμίων και επιγείων απολαύσεων της ενδόξου παρθενομάρτυρος αγίας Ελένης, της εκ Σινώπης του Πόντου, της θαυματουργού.

Ευχαρίστησε δε εκ καρδίας, τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο για την ευλογία του να έλθει στην Λάρισα η ιερά και χαριτόβρυτος αγία κάρα της αγίας Ελένης, τον π.Δαμασκηνό που ευγενώς και ευλαβώς την συνόδευσε και τον εφημέριο του χωριού Αγία Παρασκευή, Αιδεσιμολογιώτατο π.Βασίλειο για την έμπνεύσή του και τους κόπους του, προκειμένου το ιερό προσκύνημα μέσα στην εόρτιο πανήγυρι της ενορίας να αποβεί ωφέλιμο και αγιαστικό.