«Έχουμε την υποχρέωση να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους συμπολίτες μας. Και έχετε το προτέρημα να είστε αυτοί που εξασφαλίζετε την καθαριότητα στην πόλη. Σέβομαι και τιμώ το έργο σας -το θεωρώ λειτούργημα. Στόχος μας, στόχος αυτής της δημοτικής αρχής, είναι μια καθαρή πόλη γιατί αυτό ακριβώς απαιτούν οι πολίτες της», τόνισε προς τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Λαρισαίων πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αμαξοστάσιο νωρίς σήμερα το πρωί και συναντήθηκε με τους εργαζομένους. Το «παρών» έδωσε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Δημήτριος Λεωνιδάκης.

«Ξέρω τα προβλήματα. Γνωρίζω τις ελλείψεις στο προσωπικό. Γνωρίζω τα λάθη που έχουν γίνει. Ξέρω τις λάθος επιλογές και κατανοώ πολλές φορές και την απογοήτευσή σας και την αίσθηση ότι το έργο σας και οι προσπάθειές σας φαίνονται χαμένες.

Δεν ζητάω θαύματα, ούτε θυσίες πάνω από τις δυνατότητές σας και τις υποχρεώσεις που έχετε σαν εργαζόμενοι στην πιο κρίσιμη υπηρεσία της πόλης μας. Δε νοείται δημόσιος χώρος βρώμικος. Δεν νοείται πλατεία ακάθαρτη. Δε νοείται γειτονιά παρατημένη. Δεν νοείται ξεχασμένος και γεμάτος κάδος σκουπιδιών. Δε νομίζω να λέω κάτι παράλογο», ξεκαθάρισε ο κ. Μαμάκος.

«Μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα»

«Θέλω να καταλάβετε ότι ο δικός σας ρόλος, ξεπερνά το ρόλο ενός απλού δημοτικού υπαλλήλου. Μαζί θα απευθυνθούμε με ένταση στους πολίτες για να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες. Γιατί αν οι Υπηρεσίες του Δήμου καθαρίζουν και κάποιοι αμετανόητοι την επόμενη στιγμή βρωμίζουν το αποτέλεσμα δεν είναι απλά μια πόλη βρώμικη, αλλά μια σημαντική ανθρώπινη προσπάθεια χαμένη.

Θέλω να κερδίσουμε μαζί το στοίχημα μιας πόλης καθαρής και λειτουργικής.

Θέλω να βάλετε τα δυνατά σας, να έχετε δεδομένη τη συμπαράστασή μου και να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας και εμείς ως δημοτική αρχή και εσείς σαν εργαζόμενοι, πως εντολοδόχος μας είναι οι πολίτες, αυτούς υπηρετούμε και σε αυτούς λογοδοτούμε», κατέληξε ο Δήμαρχος Λαρισαίων.